IVAN FELTRIN

Zaskočio sam je sleđa, uhvatio za vrat, dirao za stražnjicu, no ona me torbicom mlatila po glavi. Bio sam tako bijesan na sebe da sam zapalio bankomat

 Bruno Konjević / CROPIX

Višestruko osuđivani bludnik Ivan Feltrin (29) koji je prošle godine dva puta uznemirio pripadnice ženskog spola, od čega jednom i dijete, a nakon jednog od bludničenja je čak zapalio PBZ-ov bankomat, nedavno se suočio s jednom pravomoćnom i jednom nepravomoćnom presudom.

Na Županijskom sudu u Zagrebu Feltrin je nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora zbog spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina, odnosno zato što je lani u listopadu devetogodišnju školarku pratio po ulici sve do dolaska pred njezinu zgradu u Jelkovcu. Ušao je za njom u ulaz i nasrnuo na nju. Začepio joj je rukom usta, odgurao je u podrum, natjerao da se skine i da ga dira po intimnim dijelovima. Budući da je ona cijelo vrijeme zapomagala i pokušavala pobjeći, pitao ju je je li sama doma. Odgovorila mu je potvrdno, iako to nije bila istina. Dok se s njom pokušavao kriomice popeti po stepenicama, naišao je susjed pa je dijete počelo vikati. U pomoć su pritekli susjedi koji su Feltrina zadržali do dolaska policije.

Mora na liječenje

Županijski je sud ovih dana, uz to, preinačio jednu presudu protiv Feltrina kojeg je početkom godine sudac Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu Milenko Đaković nepravomoćno osudio na 11 mjeseci bezuvjetnog zatvora, odredivši mu pritom i sigurnosnu mjeru liječenja, ali i da PBZ-u za piromanstvo nadoknadi 50.000 kuna štete. Ta prvostupanjska presuda ocijenjena je preblagom pa je kazna Feltrinu povišena na godinu i dva mjeseca, no uvažene su sve olakotne i otegotne okolnosti. Kao olakotnu okolnost sudac je Feltrinu uzeo priznanje, uz napomenu da mu na licu nije mogao iščitati kajanje. Potom je u obzir uzeto i mišljenje vještaka psihijatra koji je utvrdio da se Feltrinovo “intelektualno funkcioniranje odvija na nivou blaže mentalne retardacije koja je pojednostavljena uz sniženi emocionalni kapacitet i disocijalno ponašanje”. Otegotno mu je bilo to što je višestruko osuđivan na “niz uvjetnih osuda iz kojih ništa nije naučio”.

Zapalio bankomat

A Feltrinu je na suđenju bilo samo bitno da ga se ne pošalje u zatvor pa je sucu zavapio: “Ja sam bolestan čovjek, meni treba liječenje!”

Feltrin je priznao krivnju za bludničenje nad djevojkom L. H. i za paljenje bankomata.

- Zaskočio sam curu s leđa, uhvatio je rukama za vrat i stiskao je. Zatim sam je primio za stražnjicu, a ona me torbicom udarala po glavi. Odustao sam nakratko i opet krenuo za njom. Ponovno sam je uhvatio i dirao za stražnjicu. Nisam je imao namjeru fizički ozlijediti ni opljačkati, nego sam htio zadovoljiti svoju potrebu, ali je onda djevojka iz torbice izvadila suzavac i pošpricala me po licu. Bio sam bijesan zbog cijele te situacije i bijesan na sebe pa sam zapalio bankomat. U otvor za kartice ugurao sam više papira i zapalio ih. Bankomat je gorio, a ja sam odšetao - opisao je Feltrin koji je od 2009. godine sad četvrti put pravomoćno osuđen za bludničenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:46