NE SMATRA SE KRIVIM

Željeznička nesreća u Njemačkoj: Kontrolor priznao da je igrao igricu na mobitelu

Ilustrativna fotografija
 Vlado Kos / EPH / Vlado Kos / EPH

Kontrolor odgovaran za željezničku nesreću u kojoj je poginulo 11 osoba, a 85 ozlijeđeno početkom veljače u Njemačkoj, igrao je igricu na mobitelu prije sudara, objavilo je u utorak tužiteljstvo Traunsteina, na jugu zemlje.

Taj 39-godišnjak je od ponedjeljka u pritvoru, mjesec dana nakon što je sredinom veljače optužen za "ubojstava iz nehaja, nanošenje ozljeda i opasno interveniranje u željeznički promet", precizira isti izvor.

U priopćenju regionalne željezničke kompanije Meridian navodi se da se tragična nesreća dogodila 9. veljače oko 7 sati ujutro između stanica Rosenheim i Holzkirchen.

Tog jutra osumnjičeni je upalio svoj mobitel, pokrenuo igricu i aktivno je igrao dulje vremena te završio prije nesreće, objašnjava tužiteljstvo u priopćenju.

Istraga je vrlo brzo orijentirana prema ljudskoj pogrešci, ali otkriće igranja igrice pokazuje da se ne radi o određenoj grešci, već o bitno težem neizvršenju obveza, dodaje tužiteljstvo.

Kontrolor je priznao da je igrao igricu, ali opovrgava da je bio rastresen i da je zaboravio regulirati promet, precizira isti izvor.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr. Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:52