PROKOCKAO KARIJERU

ŽIVOTNI PAD ISKUSNOG HRVATSKOG POLICAJCA Godinama je iz MUP-ova skladišta krao uniforme i metke, prisvojio si milijunski iznos

Ilustracija
 Boris Kovacev / CROPIX / BORIS KOVACEV

Neviđenu upornost pokazao je 41-godišnji policajac koji je pune četiri godine "isisavao" iz MUP-ova skladišta uniforme, opremu i streljivo, čime je oštetio svog poslodavca za gotovo 1,4 milijuna kuna. Otkrili su to djelatnici PNUSKOK-a koji su u petak dovršili kriminalističko istraživanje nad svojim kolegom, kojeg su zbog sumnje u pronevjeru obradili, prijavili nadležnom državnom odvjetništvu te prepratili pritvorskom nadzorniku.

Kako doznajemo, istražitelji su zasukali rukave nakon što je uočeno da policijske odore, obuća, oprema i streljivo netragom nestaju unatoč dovoljno naručenom broju pa je tako sumnja pala na 41-godišnjeg policajca koji je obavljao poslove zaduživanja opreme policijskim službenicima i kojeg su stavili pod nadzor.

Djelatnici PNUSKOK-a utvrdili su da je njihov kolega od 2011. do 2015. postupao suprotno Naputku o postupku izrade plana nabave, provedbi nabave, kontroli kvalitete i postupku zaprimanja i izdavanja robe sa skladišta, kao i Internoj proceduri o radu svih skladišta. Sve stvari povjerene u službi, ističu u MUP-u, protupravno je prisvojio, a riječ je o velikoj količini streljiva raznog kalibra i razne namjene, dijelova odore te opreme ukupne vrijednosti 1,4 milijuna kuna.

Kad su posložili cijeli mozaik priče, 41-godišnjak je uhićen. Je li išta od prisvojenih stvari kod njega pronađeno u pretresu i jesu li možda potom završavale u rukama kriminalaca koji su činili kaznena djela u ulozi lažnih policijskim službenika, nije poznato. I jesu li ga dugovi "stisnuli" da na ovaj sramotan način prokocka karijeru ili je, pak, u pitanju nešto sasvim drugo, rasplitat će se u sudskom postupku ako do njega dođe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:53