SUPRUGU RANIO NOŽEM I SILOVAO

ŽIVOTNI PARTNER JU PRVO POKUŠAO UBITI,  A ONDA JU SILOVAO Tešku životnu i ljudsku dramu preživjela je 42-godišnja žena

 
 Profimedia, HANZA MEDIA

Tešku životnu i ljudsku dramu preživjela je 42-godišnja žena iz Luga u Baranji koju je njezin 51-godišnji izvanbračni partner prvo pokušao ubiti, a onda ju je silovao.

Sve to događalo se 25. i 26. listopada ove godine, a ovom brutalnom činu prethodila je ženina odluka da napusti izvanbračnu zajednicu u kojoj je dotad živjela sa 51-godišnjakom. Kako neslužbeno doznajemo, žena više nije mogla trpjeti njegove česte ispade, prijetnje i uvrede prouzročene alkoholiziranošću, pa ga je odlučila napustiti. No, tog 25. listopada pristala se sastati s njime, sjela je u njegov automobil, a on ju je odvezao u šumu gdje je zaustavio automobil, izvadio nož i zaprijetio joj da će je ubiti ako mu se ne vrati.

Ona ga je, prema informacijama koje smo dobili, odbila, nakon čega ju je on pokušao ubosti nožem. Žena se pritom hrabro branila, ali je ipak zadobila reznu ranu u predjelu desne potkoljenice i tada je shvatila da je stvarno u životnoj opasnosti, pa mu je obećala da će se ipak vratiti u njegovu kuću. Uspjela ga je primiriti, ali očito samo privremeno. Nakon toga vratili su se zajedno njegovoj kući i sve je bilo više-manje u redu do sljedeće noći, kada je on ponovno fizički nasrnuo na nju te je pod prijetnjom ubojstvom nožem silovao.

Žena je poslije nekako uspjela pobjeći od kuće u obližnju šumu, a kada se primirila, pozvala je pomoć. Policija je vrlo brzo pokucala na vrata osumnjičenoga, a onda je uslijedila nova drama. Vidjevši policiju i očito svjestan onoga što je učinio, muškarac si je pokušao sjekirom odsjeći šaku, no policajci su ga u tome spriječili te su ga priveli. Županijsko državno odvjetništvo protiv njega je podnijelo kaznenu prijavu zbog silovanja i pokušaja teškog ubojstva svoje izvanbračne partnerice, a sudac istrage osječkoga odredio mu je istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti od ometanja istrage i zbog bojazni od dovršenja i ponavljanja kaznenog djela. Doznajemo da je osumnjičenik u istražnom zatvoru pod posebnom prismotrom zbog sklonosti suicidu i samoranjavanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:27