RASPEKMEŽENI TAT

ZOVU GA 'FANTOM 008' Pljačkaš dječjeg lica i prvi Albanac osuđen zbog terorizma rasplakao se na sudu u Zadru

 HANZA MEDIA

Faton Osmani zvani Fantom 008, koji je javnosti postao poznat po spektakularnom bijegu nakon izlaska iz crikveničkog suda kada je usred dana umakao policajcima vezan lisičinama za pojas, rasplakao se u ponedjeljak u sudnici Općinskog suda u Zadru gdje mu se vodi postupak zbog pljačke apartmana u Novalji na otoku Pagu.

Osim po bijegu, 29-godišnji Osmani poznat je i kao prvi Albanac osuđen za terorizam nakon što je dobio trogodišnju zatvorsku kaznu jer je 2007. godine u selu Veliki Trnovac kod Bujanovca u dvorište kuće Galipa Arifija, brata načelnika Općine Bujanovac Nagipa Arifija, bacio ručnu bombu kašikaru.

Uhićeni u bijegu

Inače dječjeg lica i sitne građe, Osmani se rastužio tijekom postupka za krađe u Novalji, za što je optužen zajedno s prijateljem Danijelom Lastrićem, kojem bi se popeo na ramena dok bi preko balkona ulazili u apartman. Uhićeni su dok su bježali s otoka, a dok je Osmani zadržan u pritvoru, Lastrić je pušten da se brani sa slobode, no u međuvremenu je poginuo u prometnoj nesreći.

- Sve me ovo jako pogodilo. Teško mi je zbog pokojnog prijatelja, a stalno mi je u mislima majka koja mi je na samrti rekla da krenem pravim putem. Zaklinjem se na pokojnu majku da ću se popraviti - rekao je plačući Osmani.

Priznao nakon batina

- Imam toliko kaznenih djela jer sam u to vrijeme najvećeg broja kaznenih djela bio maloljetan. Policija bi me istukla pa bih priznao ono za što bi me optužili - napomenuo je. U istražnom zatvoru je od sredine srpnja, kada ga je tužiteljstvo optužilo da je 12. srpnja zajedno s Lastrićem od 21 do 22 sata u Novalji opljačkao apartmane Darka Emmanuela Kofija i Leonija Jahas Campell Kinga. Iz apartmana su uzeli ukupno 2670 kuna.

- Za to sam djelomično kriv - priznao je. U pola bijela dana 2010. godine na putu od zgrade suda do parkirane marice istrgnuo pravosudnim policajcima i nestao u crikveničkim ulicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:48