MOTIV JOŠ NEPOZNAT

ZVJERSTVO ZAPREPASTILO BiH Ujak i ujna priznali: Mi smo ubili djetešce, zakopali smo ga u šumu

 V.M.Tauber

Dvogodišnji dječak brutalno je ubijen u Zvorniku u istočnoj Bosni, a za taj zločin osumnjičeni su ujak i njegova nevjenčana supruga, potvrdila je u u utorak lokalna policija.

Za dječakom koji je imao tek dvadeset mjeseci policija je tragala od 18. kolovoza kada je prijavljen njegov nestanak.

"Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da su osobe F.D. i M.S. najvjerovatnije oduzele život dječaku", priopćili su iz policijske uprave u Bijeljini koja pokriva i područje Zvornika.

Lokalni su mediji izvjestili kako su uhićeni Mijat Stankić, dječakov ujak, i njegova nevjenčana supruga Fata Durak.

Banjolučke "Nezavisne novine" izvjestile su kako su Stankić i Durak priznali zločin i istražiteljima pokazali mjesto gdje su zakopali dječaka, no motiv zbog kojega su počinili taj zločin još je nepoznat.

Ubijeni dječak i njegov brat djeca su razvedenih roditelja, a socijalna služba skrb o njima povjerila je baki s kojom su i živjeli u selu Kamenici. U njihovu susjedstvu kuću su imali ujak i njegova partnerica.

Nestanak dječaka prijavio je otac Slađan Redžić koji je policiju upozorio kako je njegov sin posljednji put viđen s Fatom Durak.

Dnevni avaz neslužbeno doznaje da je ubijenog dječaka i njegova godinu dana mlađeg brata majka napustila pa je Centar za socijalni rad skrbništvo dao njihovu ocu Redžiću. Iako je vezan za sinove, otac zbog posla nije mogao stalno biti s njima, pa su uz suglasnost socijalnih radnika dječaci povjereni na čuvanje njihovoj baki, s majčine strane, koja živi u selu Donja Kamenica kod Zvornika. Budući da je žena bolesna i ne može se sama brinuti o njima, brigu o dječacima vodio je majčin brat Mijat Stankić i njegova nevjenčana supruga Fata Durak, koji su s njima živjeli u zajedničkom domaćinstvu.

Što ih je nagnalo na mučko ubojstvo, zasad nije poznato. Ekshumacija dječakova tijela trebala bi biti obavljena u srijedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:57