NA KIOSCIMA UZ NEDJELJNI>3 KUNE

FOTO Novi broj Dobre hrane: Kako jesti jagode na drugačiji način i napraviti najbolji sendvič svog života

Naš će vam magazin pokazati kako od jagoda napraviti vrhunsku proljetnu deliciju koja će vas osvježiti u proljeće

Sa svih strana okružile su nas jagode. Na tržnicama, gradskim ulicama i trgovima, čak i u kafićima. Doslovno nema mjesta gdje ne možete kupiti to voće. A kako ga jesti?

Najbolje u hodu, čim prodavaču okrenete leđa. Osim, naravno, ako imate dovoljno samokontrole da pričekate dok se ne vratite kući. Onda ih čak možete uvrstiti u neki recept.

A zato je tu novi broj Dobre hrane, najprodavanijeg gourmet magazina u Hrvatskoj, koji će se na kioscima naći ove nedjelje, 3. lipnja.

Dobra vam hrana ovaj put donosi ideje kako upotrijebiti jagode, a da to ne bude ni tradicionalno ni dosadno.

Flognarde s jagodama i borovnicama, francuski kolač s vanilin šećerom, cimetom i anisom, izmamit će vam sline, baš kao i krema od sira s jagodama te kolač koji bi trebao što neuredniji i zove se Eton mess.

Ali kolači znaju biti komplicirani - treba ih mijesiti, dugo peći, pogoditi omjere i još sto stvari. A vi ste gladni sada!

Najbolji način da odmah utažite glad oduvijek su sendviči. Zato je ekipa Dobre hrane pozvala mladog kuhara Marina Medaka, vlasnika bara RougeMarin, gdje se jedu najbolji hamburgeri u gradu. Treba li napominjati da je Marinu upravo hamburger car sendviča?

Marin će vam pokazati svoje najdraže recepte za potpuno drukčije ljetne sendviče, dati vam savjete te s vama podijeliti trikove kojima ćete oduševiti društvo. Sendvičima svakako dodajte nešto svoje, makar u tome i pretjerali.

Pozovite prijatelje i podivljajte s namirnicama, sjeckajte, ribajte, zamijesite sami kruh ili peciva, ubacite u tijesto prepečeni luk, masline, začinsko bilje, zrna kukuruza… i ne brinite se hoće li se nešto sljubiti ili neće. Takve sendviče sigurno će svi hvaliti i voljeti.

Uz sendviče se ne trebate gnjaviti priborom za jelo, dapače, ništa nije slađe nego polizati umak s prstiju i grickati komadiće mesa, ribe, sjemenki ili klica koje su vam popadale po tanjuru. A kad su već krenule s izbacivanjem bešteka, cure iz Dobre hrane će vam pokazati kako održati najbolji ljetni party bez vilica i noževa, samo s jelima koja se jedu iz ruke.

Tu je i veliki tjedni meni kojeg je tema samoniklo bilje, divlje raslinje koje krije nezamislive okuse. Kapari, zatvoreni pupoljci samoniklog mediteranskog grma, beru se u rano proljeće, dragušac ili potočarka trajna je vodena biljka koja raste na izvorima, pri potocima, rijekama ili u jarcima s čistom vodom, zbog čega se smatra pokazateljem nezagađene, čiste prirode.

Na meniju su i vlasac, maslačak, medvjeđi luk, bazga ili kiselica - saznajte što sve ove biljke kriju, a niste ni sanjali.

A za kraj jedna prava poslastica!

Veliki, pravi, originalni i ekskluzivni vodič po zagrebačkim pivnicama! A počinje i ljeto... Ima li boljeg nego sakriti se u pub s prigušenim svjetlom, zavaliti se u masivnu fotelju ili visok barski stolac i zabavljati se ispijajući pivo?

Da se ne bi previše filozofiralo, a premalo uživalo u zlatnom soku od hmelja, ekspertni tim Dobre hrane odlučio je provjeriti u kojim se zagrebačkim pivnicama i pubovima, uz već standardnu ponudu domaćeg flaširanog i točenog piva, može popiti kvalitetno pivo. Jeste li ikada probali pivo od čokolade, slano pivo, samostansko ili trapističko? Ili pivo sa 14 posto alkohola? Možda neko japansko? Jeste li znali da sve to možete naručiti u Zagrebu i okolici?

Ultimativni vodič koji vam je ova mlada i stručna, vrhunski motivirana ekipa magazina Dobra hrana pripremila nije bio planiran kao ocjenjivanje piva.

To ipak ovisi o okusu i ukusu pojedinaca, ali je obilazeći više od deset pivnica i pubova pokušala obuhvatiti što veći broj različitih (belgijskih, irskih, engleskih...) ugostiteljskih objekata tog tipa na što širem području, uočiti njihove prednosti i mane te vam preporučiti što da probate, a usput i u kojima od njih možete i nešto dobro pojesti. Dobra hrana misli na sve svoje čitatelje, pa će ove nedjelje svatko moći pronaći ponešto za sebe.

Dobra hrana ruši sve rekorde prodaje

Uspjeh koji je Dobra hrana postigla na tržištu, bio je potpuno iznenađenje. Otkako je pokrenuta prije godinu dana, s revolucionarnim modelom Nedjeljnog Jutarnjeg novina i magazina za cijenu od 10 kuna, ruši sve rekorde prodaje. Već se prvi broj etablirao kao najprodavaniji gourmet magazin u Hrvatskoj, a od tada se kontinuirano prodaje u preko 40 tisuća primjeraka. Konkurencija je dugo tražila odgovor na Dobru hranu, kao što su pokušali odgovoriti i na druge magazine Nedjeljnog - D&D, Like! i Svijet, kopirajući najuspješniji prodajni model na tržištu, ali publika je jasno dala do znanja čiji proizvod im je draži. Dok se svi magazini Nedejljnog prodaju u nakladama od preko 40 tisuća primjeraka, konkurentski odgovori postižu rezultate od sveg nekoliko tisuća prodanih primjeraka. Tako je i posljednji pokušaj odgovora na Dobru hranu prodan u tek nešto više od 2000 primjeraka. Uredništvo Dobre hrane prepoznaje lojalnost svoje publike te im se odužuje još jednim vrhunskim brojem.

Kako do magazina Dobra hrana?

Novi broj Dobre hrane moći ćete kupiti na svim kioscima 3. lipnja uz Nedjeljni Jutarnji i nikako drugačije, a za povoljnu cijenu od 10 kuna dobit ćete paket od nevjerojatne 92 stranice, Nedjeljni + Dobra hrana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:13