NEDJELJNI+SVIJET=10 KN

FOTO Novi broj magazina Svijet ekskluzivno donosi: Prvi pogled u londonski dom Gorana Štroka

Novo izdanje magazina Svijet donosi priču o Goranu Štroku, nekadašnjem vlasniku Jadranskih luksuznih hotela.

Magazin Svijet donosi priču o bivšem vladaru dubrovačkog turizma koji je bio vlasnik čak šest luksuznih hotela na području Dubrovnika.

Reporterka Svijeta Ana Muhar razgovarala je s Goranom Štrokom u Londonu o tome zašto je svoje carstvo predao Lukšić grupi, što se dogodilo s njegovim luksuznim hotelom u Engleskoj, ali i o tome kakvi su mu planovi za budućnost.

Luksuzni turizam

- Štrok je godinama bio na vrhu luksuznog turizma u Hrvatskog te je bio savršen izbor za ljetno izdanje magazina Svijet - kaže Vuk Radić, urednik Nedjeljnog Jutarnjeg.

Novi broj Svijeta donosi i dosad neviđeno izdanje Anite Dujić, jedne od najtraženijih hrvatskih manekenki. Prekrasna Anita opušteno je stala pred objektiv Berislave Picek i pokazala zašto je upravo ona najzgodnijia Hrvatica.

- Najprirodnije se osjećam u studiju, najopuštenija sam ispred fotoaparata - rekla je Anita.

Kako do Svijeta?

Novi broj magazina Svijet moći ćete kupiti na svim kioscima 10. lipnja uz Nedjeljni Jutarnji i nikako drukčije, a za povoljnu cijenu od samo 10 kuna dobit ćete paket Svijet + Nedjeljni.

Nikad opušenija Anita Svijetu je otkrila zašto je pristala glumiti u sapunici te što je radila na snimanju “Igre prijestolja”. Najbolje odjevena Hrvatica otkrila nam je kako voli surađivati s dečkom, Ivanom Veljačom, ali i hoće li ubrzo odjenuti najvažniju haljinu u životu žene, vjenčanicu.

Reporterka Svijeta istražila je zaboravljeni ljetnikovac grofa Ivana Kasandića koji se nalazi u uvali Dubovica, jednoj od najljepših uvala na otoku Hvaru.

Ekscentrični grof

Taj neobičan grof danas živi povučeno sa psom i mačkom, no čitateljima Svijeta otkrio je skrivene dijelove svog života i ljetnikovca.

- Sandra Bolanča i Tom Dubravec odsjeli su kod ekscentričnog grofa u njegovu ljetnikovcu sagrađenom u 17. stoljeću koji ni nakon tri stoljeća ne postoji u zemljišnim ni restauratorskim knjigama - govori Vanja Došen, urednica Svijeta.

U novom broju Svijeta otkriveni su i dosad nepoznati detalji života arhitekta Ignjata Fishera. Kustosica Marina Bagarić reporteru Željku Ivanjeku otkrila je najveću tajnu čovjeka koji je izgradio Zagreb.

- Fisher je bio mason i arhitekt bez diplome kojeg je Hrvatska odlučila zatajiti, ali je istodobno bio genijalac koji je projektirao neke od najljepših nekretnina u Zagrebu - otkriva urednica Svijeta.

Fisher je, među ostalim, projektirao i zgradu Hrvatskog sabora, ali i javne kuće u Kozarčevoj ulici, no njegova najzapaženija djela ostala su Zemaljska bolnica na Šalati i Dječja bolnicu u Klaićevoj.

Svijet srpskog filma

Novinari Svijeta za novo su izdanje magazina razgovarali i s brojnim srpskim filmašima koji su se okupili oko etikete Novi srpski film.

- To je generacija filmaša neopterećena ratom, za nju devedesete i sve što se zbivalo u tom razdoblju ne postoje. Žive u vremenu potpune praznine i beznađa i u svojim filmovima to vrlo točno pokazuju - govori Srđan Golubović, beogradski filmski redatelj i producent.

Golubović, Mladen Đorđević, Maja Miloš, Jovan B. Todorovića, Stevan Filipović, Srđan Spasojević, Vladimir Perišić, Milan Konjević i Milan Todorović autori su popularnih filmova.

Kako provesti ljeto

Upravo ta imena stoje iza Novog srpskog filma koji je prvi otkrio scenarist Dimitrije Vojnov opisivajući film “Šejtanov ratnik” kao “početak novog kursa, a to je borba za Novi srpski film”. I u ovom izdanju Svijeta očekuje nas veliki ljetni editorijal za sve koji još nisu odlučili u kojem će kupaćem kostimu provesti ljeto. Tri manekenke isprobale su najtraženije i najmodernije kupaće kostime za svačiji ukus.

- Snimili smo veliki ljetni editorijal koji donosi šoping-vodič s stvarima koje se mogu naći u našim trgovinama - govori urednica Vanja Došen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:10