MODEL U USPONU

FOTO Paula Marčina: Ova prelijepa Zadranka naša je najveća mlada modna nada

    AUTOR:
    • Ana Lulić

  • OBJAVLJENO:
  • 04.09.2011. u 18:20

Upravo se pojavila na naslovnici jednog modnog magazina, već je snimala za Gloriu Glam, sve je traženija na tržištu. Ima dečka koji se voli pohvaliti kako mu je cura manekenka, a ipak Paula želi završiti faks kako je ne bi zvali šupljoglavom

ZAGREB - Iako tvrdi da se ni po čemu ne razlikuje od svojih vršnjakinja, Zadranka Paula Marčina jedna je od najperspektivnijih mladih manekenki u Hrvatskoj. Njezino lice krasi naslovnicu rujanskog izdanja jednog modnog časopisa , a vijest da će upravo ona zasjati na njegovim koricama najviše je iznenadilo samu Paulu.

- Nisam to očekivala ni u najluđim snovima. Kad su mi javili da sam na naslovnici, bila sam šokirana. Prvo sam mislila da sam krivo čula, veza je bila loša jer sam tada bila u Češkoj na maturalnom putovanju - rekla je Paula, kojoj je to prva naslovnica u jednom od poznatijih modnih časopisa.

Premda je prilično nova u svemu ovome, daleko je od djevojčice koja mašta o karijeri na svjetskim pistama i koja je potpuno nesvjesna koliko je uistinu težak manekenski posao.

- Snimanje za Elle trajalo je gotovo cijeli dan. Došla sam u podne, a otišla u ponoć. Kad ljudi gledaju te lijepe fotografije na sjajnim stranicama časopisa, uvijek pomisle - a neš’ ti - ali svaki od tih devet stylinga trebalo je posebno osmisliti, napraviti mi ponovo i frizuru i šminku. Jako zahtjevno, a ponekad i jako mučno. Provela sam na štiklama cijeli dan, a od dugih ekstenzija u kosi dobila sam glavobolju - otkrila je Paula te dodala da je ni vlastita majka nije prepoznala kad ju je vidjela na naslovnici.

Manekenstvo kao hobi

- Mama se vratila s kioska sva zbunjena. Stalno je ponavljala: - Ma ovo nisi ti. Ne vjerujem… izgledaš potpuno drugačije - ispričala je Paula.

Kao odličnoj učenici četvrtog razreda poznate i prilično zahtjevne zadarske gimnazije Jurja Barakovića, 17-godišnjakinji nije lako usklađivati školske obaveze s modnim snimanjima, koja su većinom u četiri sata vožnje udaljenom Zagrebu.

- Manekenstvom se trenutačno bavim kao hobijem, uz školu. Velik problem mi je to što radim na relaciji Zadar - Zagreb, ali iduće godine planiram upisati fakultet u Zagrebu pa će mi biti puno jednostavnije. Zasad mi se jako sviđa, iako sam ponekad mrtva umorna kada moram odraditi neko snimanje i vratiti se isti dan u Zadar - priznala je mlada manekenka.

Za tjedan dana i službeno počinje njezina zadnja godina u zadarskoj gimnaziji, a ona još nije ni blizu odluke koji će fakultet upisati.

- Još se mučim s tim, ali mislim da ću možda studirati nešto vezano uz psihologiju jer mi je taj predmet uvijek bio zanimljiv. Htjela bih upisati Filozofski fakultet u Zagrebu, iako je onaj u Zadru poznatiji, ali jedva čekam maknuti se iz Zadra. Moram priznati, to mi je trenutačno i najjača motivacija - otkrila je Paula.

S visinom od 177 centimetara i 57 kilograma Paula je prototip vitke manekenke, a kako kaže, za to nisu zaslužne nikakve dijete ni posebni režimi prehrane, već “obična” genetika.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU NEDJELJNOG JUTARNJEG

Izdvajamo