DOBRA HRANA+NEDJELJNI

FOTO Vrijeme je za hranu koja DIŽE IZ MRTVIH: Stiže novi broj! Saznajte zašto se DOBRA HRANA prodaje u 45 tisuća primjeraka

ZAGREB - Ostaci od Božića i Nove godine napokon su pri kraju, kolači su suhi i srasli su s tanjurom, a francuska već polako postaje izvor salmonele. Naravno, ako vam je uopće ostalo nešto od blagdanske hrane. Ako nije, to znači da ste smazali sve. I to je odlično.

Lagano i ukusnije

No, kao što za blagdane vrijedi nepisano pravilo da jedemo obilno, luđački i neprestano, tako za postblagdansko vrijeme vrijedi da jedemo - manje. Ili, u slučaju Dobre hrane, ne nužno toliko manje koliko laganije, opuštenije, pa čak i ukusnije. Da, vrijeme je za detoksikaciju.

Kako do novog broja Dobre hrane?

Novi broj magazina Dobra hrana moći ćete kupiti samo u paketu s Nedjeljnim Jutarnjim i nikako drugačije. Potražite ga na svim kioscima 8. siječnja po nikad povoljnijoj cijeni od 3 kune.

Ako niste u mogućnosti doći do svog primjerka Dobre hrane u nedjelju, ne očajavajte. Zbog ogromne potražnje paket Nedjeljnog i Dobre hrane bit će u prodaji i u ponedjeljak i utorak.

Detoksikaciju od teške klope, gomile cuge, neprospavanih noći i svega ostaloga što ide u paketu s ispraćanjem stare i dočekom nove godine.

Vrijeme je za zimske juhe, sirovu hranu u sljedovima, odmor od mesine, uzbudljive salate, otkrivanje novih okusa i mirisa... I po mogućnosti, bez previše kompliciranja.

A to je ekipa Dobre hrane shvatila vrlo ozbiljno.

“Ne želimo biti pretenciozni. Zato jako pazimo da u svakom broju svi čitatelji mogu pronaći temu koja ih zanima, potpuno neovisno o vlastitoj kuharskoj sposobnosti”, govori Željka Klemenčić, glavna urednica magazina čiji novi broj izlazi ove nedjelje, 8. siječnja.

“Uostalom, ovo je vrijeme da se malo odmorimo od sumanutih nakuhavanja, pa se nadamo da ćemo čitateljima pomoći u tome. Želimo buditi iz mrtvih, jesti lagano, okrepljujuće i pritom ne komplicirati.”

Jedna od stvari koje će vas zaintrigirati u novom broju magazina je sirova hrana. I pritom ne mislimo na narezane mrkvice koje ćete grickati uz telku. Mislimo na pravu gozbu od sirovih namirnica. Pripremite se na osam bogatih sljedova - sve od lazanja do energetskih kuglica i pripremite se da ćete željeti probati sve. Zvuči suludo? Prilično smo sigurni da će vas fotografije koje su vam pripremili razuvjeriti.

A svoje neobične rituale i recepte otkrili su i neki ljudi koji se cijele godine hrane drugačije od prosjeka. Upoznat ćete pankera makrobiotičara, veganku punokrvnu gurmanicu, boksača vegetarijanca i jednu cijelu obitelj koja živi bez glutena...

Ne može se bez sarme

I u ovom će vas broju Željka Klemenčić odvesti u svoju kuhinju, a ovaj put otkrit će vam što sve možete očekivati od običnog - radiča. Željka ga je kuhala (tako je - kuhala, gorki radič je, naime, idealan za termičku obradu), a cijeli proces pažljivo je zabilježio Vjekoslav Skledar. Toliko ih se dojmio da su ga prozvali “najuzbudljivijom glavom među salatama mlakonjama”. Provjerite zašto.

Naići ćete i na priču Renea Bakalovića koji zajedno s Mariom Kučerom otkriva koji bi vam od začina ovu zimu mogao učiniti uzbudljivijom. Pripremite se na intenzivne okuse, mirise i boje... I dok neka druga jela ostavljamo iza sebe zajedno sa 2011. godinom, sarma je ipak neka druga priča. Stoga je Mila Batinica ekskluzivno za novi broj prvi put u životu skuhala to neizostavno siječanjsko jelo.

“Zahtjevnost pripremanja sarme potpuno me razočarala. Očekivala sam, valjda, neki blumenthalovski eksperiment. Ali to se jelo samo kuha!” smije se izvršna urednica magazina Dobra hrana.

I otkriva da je najveći kompliment dobila od dečka, koji joj je rekao da “to na šparetu izgleda k’o sarma i miriši k’o sarma”.

A osim sarme, tvrde djevojke, spasonosna hrana za siječanj su zimske juhe. Ekipa DH-a odlučila se za svojih šest favorita, među njima su juha od brokule s čipsom od slanine, juha od cikle s hrenom i jabukom, gusta juha od kukuruza s piletinom…

Provjereno razbuđuju i najbolje griju. Kao i uvijek tu je i Tjedni meni, ovaj put za odmoriti dušu, te još bezbroj recepata, ukusnih otkrića, naizgled nespojivih kombinacija, uzbudljivih eksperimenata, a sve ćete otkriti ove nedjelje...

Euforični komentari

“Na ovaj sam projekt osobito slab”, govori Tomislav Wruss, direktor izdavaštva EPH. I prije puštanja prvog broja u tiskaru bio sam uvjeren u spektakularan uspjeh Dobre hrane. Doista, ovaj je magazin instantno postao jedan od vodećih hrvatskih brandova koji se mjesečno prodaje u više od 45 tisuća primjeraka. Najponosniji sam kad od čitatelja čujem euforične komentare. Evo, baš mi je nekidan jedna poznanica rekla da Dobra hrana na nju ima terapeutsko djelovanje.

Čim je se dočepa, misli samo na kuhanje. Tvrdi da, recimo, više i ne primjećuje kolegicu koja je inače dovodi do ruba suicida svojom iritantnom intonacijom i beskonačnim telefonskim razgovorima. Primjer je možda banalan, ali mi se zauvijek urezao u pamćenje...”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:52