BORIS SORGO

Afera Končar-Cetinski: Priveden i šesti osumnjičenik, vlasnik agencije za nekretnine

Njegova agencija odradila je dva posla oko kupovine Hacijende Baldaši i Stancije Santolina, u kojima je navodno Končar prevaren za 828 tisuća eura
 Goran Šebelić / CROPIX

PULA - U nedjelju navečer istražnom sucu Županijskog suda u Puli priveden je i šesti osumnjičenik u aferi trgovanja nekretninama na račun tvrtke Danka Končara Kermas ulaganja.

Priveden je 50-godišnji Boris Sorgo, vlasnik rovinjske agencije za nekretnine koja je posredovala u kupnji nekretnina i odradila, što je poznato dva posla oko kupovine Hacijende Baldaši i Stancije Santolina, u kojima je navodno Končar prevaren za 828 tisuća eura.

Taj je posao odradio zajedno s Rominom Hrvatin čiji je suprug, rovinjski odvjetnik Željan Hrvatin, uz Sorgu suvlasnik agencije za nekretnine Icarus. Podsjetimo da je u subotu istražni sudac sasluša još petoricu osumnjičenika, a da je troje zadržano.

Nakon saslušanja na slobodu su pušteni Željko Bilić i Gordan Dobrović, dok je 48-satno zadržavanje određeno Sorginu sinu Marinu, Romini Hrvatin, supruzi rovinjskog odvjetnika Željana, kojeg su Končarovi odvjetnici lanjskog listopada prijavili državnom odvjetništvu, ali koji se za sada još uvijek nalazi na slobodi, te glavnoj u cijeloj aferi Vinki Cetinski. Svi se oni sumnjiče za zlouporabu položaja i ovlasti i pomoganje u zlouporabi. Inače u ponedjeljak će županijsko državno odvjetništvo podnijeti zahtjev za pokretanjem istrage i određivanjem jednomjesečnog pritvora za sve osumnjičenike o čemu će odlučivati sudac istrage.

Branitelji svih pritvorenih uvjereni su da će njihovi klijenti biti pušteni da se brane sa slobode i da neće ostati iza rešetaka, jer kako vele nema opasnosti da bi njihovi klijenti na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili suokrivljenike budući da još od lanjskog listopada znaju da su kazneno prijavljeni. Imali su dakle, punih sedam mjeseci vremena da utječu na svjedoke prije nego su krenula uhićenja pa branitelji smatraju da taj razlog za zadržavanje njihovih klijenata iza rešetaka jednostavno nije opravdan.

Ovom fazom istrage, koja se kako ističe policija nastavlja, pa će po svemu sudeći biti i novih uhićenja, obuhvaćene su samo tri od 40-tak transakcija oko kupovine nekretnina za Kermas ulaganja Danka Končara, kojima je on oštećen za 30 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:07