CRO DEMOSKOP

Afera Šegon najviše štetila Linićevom rejtingu i Vladi

Početkom veljače dvije najveće stranke, SDP i HDZ, suočene su s blagim padom potpore ispitanika u odnosu na mjesec prije, dok su nove stranke Nikice Gabrića i Mirele Holy zabilježile stanoviti rast. Potpora Vladi nastavlja padati.

Manje za Josipovića

To su najzanimljiviji trendovi novog istraživanja agencije Promocije plus provedenog u prvim danima veljače. Da se sad održavaju parlamentarni izbori, SDP bi prema istraživanju dobio podršku 23,4 posto birača, 0,5 posto manje nego početkom siječnja, dok bi HDZ podržalo 20,5 posto ispitanih, 0,3 posto manje nego mjesec dana ranije.

Iako i dalje predvodi listu najpozitivnijih političara u državi, podrška Ivi Josipoviću u veljači je pala za 3,2 posto. Danas ga najpozitivnijim političarem smatra 35,6 posto ispitanika dok je u siječnju taj stav imalo 38,8 posto njih.

Pad u veljači

Drugo mjesto (8,9 posto) zadržao je ministar financija Linić, ali ga je afera Šegon poljuljala jer je onih koji ga i dalje smatraju najpozitivnijim političarem danas 3,6 posto manje. Treća na rang-listi je Mirela Holy, a četvrti premijer Milanović. Pala je i podrška Vladi: u mjesec dana za čak 5,3 posto, sa 34,6 na 29,3 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:01