PRIZNANJE

'AKO POSJETITE HRVATSKU, NEĆETE POŽALITI' Ugledni portal za oglašavanje luksuznih vila Lijepu našu proglasio savršenom destinacijom

Zagreb-Split, 080912. Let Zagreba za Split.Na slici Primosten.Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
 Zvonimir Barišin / CROPIX

Jedan od popularnijih nezavisnih internetskih portala za oglašavanje vila i kuća za odmor u svijetu Clickstay objavio je ovaj tjedan priču o Hrvatskoj, u kojoj se pod nazivom "Zašto je Hrvatska savršena europska destinacija" ističe niz prednosti njene ponude u odnosu na druge europske destinacije.

Napominjući kako Hrvatska nije baš bila u njegovim planovima za putovanje Europom, autor priče Alex Georgiades ističe da su ga mnogi poticali da posjeti Hrvatsku uz obećanje da neće požaliti, što i nije otkrivši da Hrvatska mami nevjerojatnom ponudom za koju je, kako piše, brzo shvatio da ju ne može naći u nekim drugim popularnim odredištima.

Pritom izdvaja osam nacionalnih parkova s prekrasnom prirodom i vodopadima, od kojih su najposjećenija Plitvička jezera za koje piše da se sastoje od "16 zapanjujućih međusobno povezanih jezera" te Krku koja, unatoč manjoj veličini, omogućuje plivanje unutar tirkiznih slapova, uz preporuku da to svakako treba učiniti.

Ističe i rastući popis glazbenih festivala kojima su domaćini hrvatski gradovi na obali, od kojih navodi Outlook i Ultra Europe, koji pružaju sasvim drugačije festivalsko iskustvo od drugih u Europi i kojima je teško odoljeti.

Posebno se osvrće na kristalno čistu vodu u nacionalnim parkovima i moru, kao i zadivljujuće osamljene plaže na obali i otocima, te, kako kaže, fantastične gradove s starim povijesnim trgovima, živahnim ulicama, muzejima, arhitekturom te dobrom atmosferom danju i noću, pri čemu spominje Split, Zagreb, Dubrovnik i Hvar.

Ono što ga je posebno oduševilo je "fantastična tradicionalna kuhinja" i općenito hrana i piće s puno svježih namirnica s kopna i mora, kao i brojne mogućnosti za zabavne avanturističke doživljaje, posebno raftinga po planinskim rijekama.

Priču završava porukom da je sve što je vidio i doživio u Hrvatskoj bilo lijepo te da je sve to, kako ističe, nevjerojatno jeftino, počev od spavanja u luksuznoj vili, do čaše finog hrvatskog vina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:37