LISINSKI GA ODBIO

ALIĆ I GLASNOVIĆ PROTESTIRALI ZBOG OTKAZANE PREDSTAVE 'Prikazuju golotinju ,seks i nasilje, a bojkotiraju talentiranog glumca zbog samo jedne riječi!'

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Glumac Božidar Alić izvijestio je u četvrtak kako će, unatoč tome što mu je Lisinski otkazao, svoju monodramu "Bez lustracije nema Kroacije" izvesti 1. prosinca u Dvorani Vijenac na Kaptolu čime kaže, započinje svoju posljednju glumačku i prvu političku turneju kojom namjerava obići sve hrvatske gradove i sela te dijasporu.

"Dosta je bilo vladavine partizanskih okupatora koji vladaju od 1945, do danas", poručio je Alić s konferencije za novinare koju je organizirao ispred Hrvatskog sabora.

Predstava mu je, kaže "nemušto" skinuta sa repertoara Lisinskog no njegov je odvjetnik to preuzeo kako bi naplatio njegova "moralna i materijalna potraživanja".

Predstavu je , kaže, morao nazvati monodramom ali je zapravo riječ o njegovom "političkom i životnom credu".

"Gospodin Alić je predstavu htio održati u Lisinskom, no neke je možda smetala jedna riječ u predstavi 'lustracija', rasvjetljenje. Ako se mogu prikazivati neke substandardne predstave gdje se prikazuje golotinja, seks i nasilje zašto jedan talentirani glumac ne može svoj proizvod predstaviti hrvatskim građanima", rekao je saborski zastupnik Željko Glasnović koji je došao dati potporu Aliću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:00