IZABRANA ZASTUPNICA

ANKA MRAK TARITAŠ 'HNS mora na sljedeće izbore izaći samostalno'

 Foto: Tomislav Krišto / CROPIX

Izabrana HNS-ova saborska zastupnica i ministrica graditeljstva u Milanovićevoj Vladi Anka Mrak Taritaš u srijedu je gostovala u emisiji Pressing televizije N1 u kojoj je izjavila da nema ambiciju kandidirati se za predsjednicu svoje stranke.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, na kojima će ona vjerojatno biti kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Zagreba, rekla je da se svašta priča i da je svašta moguće kada je riječ o njezinim mogućim protukandidatima, među kojima se odnedavno, ako je za vjerovati kuloarskim pričama, pojavio i tehnički ministar kulture i perjanica desnog krila HDZ-a Zlatko Hasanbegović.

- Ja očekujem da u gradu Zagrebu bude puno kandidata i da nas bude različitih i da građani imaju priliku birati između mnogo kandidata, izjavila je Mrak Taritaš.

Ona je uvjerena da će njoj u izbornoj trci činjenica da je žena biti prednost.

- Ja sam u nekoliko navrata rekla da sam klasično odgojena, domaćica. Ja mislim da žene imaju puno prednosti. Moramo se puno puta isključiti iz jednog posla i uključiti u drugi. Muškarci se više koncentriraju na jedan tip posla. Ja mislim da se žene moraju izboriti za svoj prostor. Kad dođu visoko u politiku, pokušavaju biti muškarci. Žena treba biti žena, smatra Mrak Taritaš.

Potvrdila je da je bilo neznaka iz SDP-a da je ta stranka želi za svog člana, ali ih ona nije doživljavala ozbiljno.

- Jasno sam rekla da sam osoba koja je za stabilne veze i ne mijenjam. Ono što se meni činilo da je neozbiljno očito je bilo ozbiljno, rekla je Mrak Taritaš.

Kaže da je sa svojom strankom i sa svojim stranačkim šefom Ivanom Vrdoljakom u sjajnim odnosima i inzistira da iza činjenice da je na izbornoj listi bila pozicionirana na mjestu koje ne jamči ulazak u Sabor ne stoji nikakav unutarstranački sukob.

- Nije tu bilo sukoba. Ja sam na izborima pokazala koliko sam glasova dobila, kazala je.

- Ja uvijek idem s gledanjem lošije strane i tako i ovaj put, dodala je.

Kada je riječ o sljedećim parlamentarnim izborima, Mrak Taritaš smatra da bi na njih HNS trebao izaći samostalno.

- Mi to moramo napraviti. Moramo se složiti na taj način i to je naša obaveza i prema stranci i prema biračima. Ništa nije zapisano u kamenu, ali mi moramo biti spremni samostalno ići na izbore, rekla je Mrak Taritaš u Pressingu na televiziji N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:50