OSTAVILI SU PORUKU > STOP CENSORSHIP

Anonymous hakirao stranice Ministarstva vanjskih poslova: Ne želimo nikome naškoditi, samo upozoravamo na ACTA-u

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.02.2012. u 09:07

Hrvatski ogranak hakerske skupine Anonymous srušio je stranice Ministarstva vanjskih poslov a, uz poruku 'stop censorship'. Skupina je na stranice ministarstva postavila dva priopćenja, koja potpisuju Anonymous Dubrava i Glavni haker.

Ova je hakerska skupina već napala stranice ZAMP-a i predsjednika Ive Josipovića, koji je stao u obranu kontroverznog sporazuma ACTA .

Kako navode u priopćenju, Anonymousi za sebe tvrde da su narod Hrvatske, a njihove akcije nisu pokušaj rušenja demokracije. Napad je izvršen kako bi se upozorilo na ACTA-u, naglašavaju hakeri.

Anonimnost i demokracija prestaju postojati - upozoravaju Anonymousi te pozivaju narod da 'stane rame uz rame'.

Poruka je ubrzo uklonjena sa stranica Ministarstva.

PRIOPĆENJE HRVATSKOG OGRANKA SKUPINE ANONYMOUS

Mi smo narod Hrvatske. Akcije rušenja stranica predsjednika, ZAMP-a i ostalih vladinih stranica nisu pokušaj rušenja demokracije, predsjednika i vlade. Ovim činom ne želimo naškoditi nikome ni na koji način, ovim činom želimo iskazati svoje nezadovoljstvo ACTA sporazumom. Mi nismo hakeri, mi smo građani svih slojeva društva, te ovim putem skrećemo pažnju svakom svjesnom građaninu Hrvatske da i dalje ima nas koji se borimo za slobodu interneta, slobodan protoka informacija i neovisnog novinarstva.

ACTA ugrožava privatnost korisnika, građanske slobode, zakonitost poslovanja, inovacije i slobodu protoka informacija. Ne želimo postati robovi korporacija i na internetu. Sve građane pozvamo da nam se priključe. Kućanice, zidari i umirovljenici, svi su bitni. Podržite nas, izađite na prosvjede, podržite akcije, neka čuju i vaš glas! Građani Hrvatske odvojite nekoliko trenutaka kako bi pročitali ovu naizgled nebitnu, no uvjeravamo vas - uistinu značajnu poruku.

Svi primjećujemo u kakvom nam je država stanju, tako da bi to bilo suviše spominjati. Ovim putem čak ne želimo spominjati ni ACTA sporazum. Ono što je bitno istaknuti je kako anonimnost i demokracija prestaju postojati. Ovim putem želimo ukazati na to kako je NAROD ono što čini svaku drzavu. Svakom pojedincu ta riječ "NAROD" ne znači puno. Što jedan zidar ili prodavač može za državu?

Ali riječ NAROD nije riječ koja se odnosi na pojedinca. NAROD smo mi ! Mi koji pazimo na vas, mi koji popravljamo vaše aute, mi koji održavamo vaše ulice čistima i brinemo se da na vrijeme stignete na posao. Došlo je vrijeme da MI, NAROD, pokažemo ovoj državi kako ne može bez nas, došlo je vrijeme da ustanemo rame uz rame, i shvatimo koliko smo bespomoćni jedni bez drugih. Vlada nije ono što nas održava živima...ono što nas održava živima smo mi sami.

Izdvajamo