VLADIN POVJERENIK ZA AGROKOR

ANTE RAMLJAK 'Promet Konzuma je 6 posto manji nego prošle godine, ali vjerujem da ćemo do kraja godine biti na pozitivnoj nuli'

 Ronald Goršić / HANZA MEDIA

Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak izjavio je za HRT-ovu emisiju "Temu dana" da nakon što je u Agrokoru "sjeo" kredit od 320 mil. eura na računu je poprilična cifra, za koju smatra da Agrokor nikad u svojoj povijesti nije imao na računu.

Zbog zatvaranja određenog broja Konzumovih trgovina oko 820 radnih mjesta je u pitanju. Ramljak je kazao: 'Kada govorimo o restrukturiranju, neminovno je da u jednom takvom procesu mora doći do određenog broja viška radnih mjesta. Što se tiče zbrinjavanja radnika mi ćemo poduzeti apsolutno sve da ih zbrinemo što veći broj. Jedan broj radnika neće naći svoje mjesto u okviru Agrokorovog sustava, ali ono što danas vidimo kao trendove je da jedan broj ljudi, s obzirom na veliku potražnju za radnom snagom na tržištu, je da određeni broj zaposlenika ne želi iskoristiti zakonski rok od 3 mjeseca te odmah traže da ih se razriješi da bi se potom mogli zaposliti na neko drugo radno mjesto', kazao je Ramljak.

Iako je trenutačno većina sezonskih poslova koji se traže, jedan dobar dio potražnje za radnom snagom se kreće permanentno i na neodređeno vrijeme. Radi se o vozačima i drugim djelatnostima za kojima je velika potražnja, izjavio je povjerenik za Agrokor.

Govoreći o prometu Konzuma Ramljak je kazao da je prema današnjim podacima od 14 sati bio 6% manji u odnosu na prošlu godinu. 'S time možemo biti zadovoljni jer ako gledamo da je u travnju i svibnju bio zamjetan pad, već od lipnja se primjećuje pozitivan trend. Očekujem da ćemo do kraja ovoga mjeseca i početkom kolovoza sigurno krenuti u jedno pozitivno poslovanje. Naš je cilj da do kraja ove godine dovedemo Konzum u pozitivno poslovanje. Želimo rast na prihodovnoj strani, ali isto tako da dovedemo u pozitivnu nulu što se tiče operativne dobiti', dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:29