FRAN OLUJIĆ

'ANTE TODORIĆ JE ZADOVOLJAN, ALI NE SLAVI' S ocem ne živi na istoj adresi, a odvjetnik otkrio i što misli kad bi Ivica Todorić mogao doći u Hrvatsku

Fran Olujić
 Davor Pongračić / CROPIX

Odvjetnik Ante Todorića Fran Olujić kazao je u srijedu za N1 televiziju da mu je teško spekulirati o tome kad bi se Ivica Todorić, koji je jučer u Londonu pušten na slobodu uz jamčevinu, mogao doći u Hrvatsku.

- Taj postupak može trajati i godinu, godinu i pol dana, po nekoj mojoj procjeni - kazao je odvjetnik sina Ivice Todorića, koji se sam javio britanskoj policiji oko 9 sati ujutro u utorak, a u 16 sati je uz uplaćenih sto tisuća funti jamčevine išetao van.

- To vrijeme može se protegnuti i na više od sto dana. Kod njih je moguće da to vrijeme bude i dulje. Njihov sud je očito odlučio uzeti vremena kako bi temeljito proučio dokumente - kaže Olujić, koji je rekao i da njegov klijent i Ivica Todorić nisu na istoj adresi, ali da su obojica u Londonu.

Podsjetimo da se Ante Todorić ranije već jest pojavio u Hrvatskoj, dao iskaz, pa se vratio u London, dok je za njegovim ocem nedugo nakon toga raspisana tjeralica. Odvjetnik je upitan i kako je Ante reagirao na jučerašnje puštanje njegova oca.

- Njegova reakcija je da je dakako zadovoljan ishodom, no bez ikakve posebne radosti i trijumfalizma. Svjestan je da je ovaj kazneni postupak na početku i da će trajati dulje vremensko razdoblje.

Nije neuobičajeno da jedan od osumnjičenika od njih 15 nije u RH, odnosno da je privremeno nedostupan hrvatskom sudstvu, no ne vidim kako bi to na duži period moglo zakomplicirati postupak, kazao je Olujić.

- Ukoliko bi sudac istrage odbio žalbe obrane, to praktički znači započinjanje istražnog postupka. Počelo bi se ispitivati svjedoke - objasnio je, a kaže i da je sve skupa oko 60 svjedoka, s time da su neki strani državljani, pa bi se to moglo produljiti iznad dva do tri mjeseca.

Odvjetnici su naručili, kaže, kopiranje svih spisa koji se tiču slučaja, a sve skupa ih je prije deset dana bilo na 37 700 stranica. - S time da to još nije bilo sve - zaključio je u razgovoru za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 03:32