ČIŠĆENJE PLAŽE

POČELI PUCATI ŽIVCI NA POPULARNOJ SPLITSKOJ PLAŽI Vlasnik dječje igraonice prijeti da će sve dignuti u zrak i da neće ništa jesti i piti danima

 
 Tom Dubravec / HANZA MEDIA

Premda se činilo kako će današnji dolazak građevinske inspekcije na Žnjan i početak rušenja bespravnih objekata proteći mirno, o čemu je brinuo i vod interventne policije, vlasnik nelegalne dječje igraonice i kafića "ST Žnjan" s krova je poručio kako će sve dignuti u zrak ako se ponovno vrate, piše Slobodna Dalmacija.

Također, najavio je i kako iduća tri dana neće jesti ni piti dok vlastoručno ne razmontira ilegalni objekt, dok je fotografima i snimateljima zaprijetio "čekićem u glavu" ako ga nastave snimati.

Kako neslužbeno doznajemo od građevinskih inspektora, svim vlasnici nelegalnih objekata koji su pokazali inicijativu i samostalno započeli s uklanjanjem bespravnih kvadrata to će biti omogućeno narednih sedam dana, dok će ostalima rušenje započeti već sutra ujutro!

Za zagrijavanje, bager je oko 11 sati počeo rušiti malenu kućicu koju je koristio bejzbol klub "Nada". Zanimljivo, rušenje su započeli bez da su ogradili površinu tako da teška mehanizacija radi tik uz šetače.

Ministarstvo: Objekte čiji vlasnici nisu započeli s demontažom uklonit će građevinska inspekcija o trošku vlasnika

O svemu su se u utorak oglasili iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja:

- Od danas, ugovorna tvrtka i građevinska inspekcija prisutne su na lokacijama plaže Žnjan. Naime, nakon provedenih inspekcijskih postupaka donesena su rješenja o uklanjanju više ugostiteljskih objekta na Žnjanu. S obzirom da je veliki broj vlasnika odnosno investitora objekta krenuo sam s uklanjanjem, s njima je građevinska inspekcija napravila zapisnike i dala im rokove u kojima moraju u potpunosti ispoštovati dobivena rješenja o uklanjanju, odnosno dovršiti započeti posao u cijelosti. Inspektori će pratiti daljnji tijek događanja i po potrebi, ukoliko vlasnici odustanu od uklanjanja, uključiti i ugovornu tvrtku te završiti proces na trošak vlasnika.

One objekte čiji vlasnici do sada nisu započeli s demontažom, uklonit će ugovorna tvrtka građevinske inspekcije, a o trošku vlasnika odnosno investitora.

Inače, nelegalna gradnja ugostiteljskih objekata na Žnjanu je višegodišnji problem nastao zbog neusklađenosti postupanja gradskih i državnih vlasti, a koji se sada suradnjom svih aktera pokušava sustavno riješiti. Cjelovito rješenje plaže Žnjan planirano je tijekom 2019. godine, kad bi se trebale ispuniti sve obaveze za donošenje planske dokumentacije. Na taj način moći će se na zakonit način kvalitetno i u skladu s potrebama stanovnika Splita upravljati prostorom plaže Žnjan - priopćili su iz resornog ministarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:16