BIVŠI PROČELNIK

BANDIĆ KOMENTIRAO UHIĆENJE ŠOSTARA 'Znate moj stav. U ovoj državi svatko treba raditi svoj posao i odgovarati za svoj posao'

 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je u srijedu uhićenje svog suradnika Zvonimira Šostara poručivši kako svi, pa i Šostar, moraju odgovarati za svoj posao.

"Znate moj stav prema pravnoj državi, u ovoj državi svatko treba raditi svoj posao i odgovarati za svoj posao. To se odnosi na sve moje kolege pa i na kolegu Šostara", kazao je Bandić novinarima u Saboru.

Na pitanje vjeruje li da je Šostar kriv za zlouporabu položaja i ovlasti, za što ga sumnjiči Uskok, odgovorio je kako će to pokazati budućnost.

Upitan hoće li zastupnici njegove stranke podržati plan reformi koje bi Vlada u četvrtak trebala poslati Saboru odgovorio je, "vidjet ćemo što predlažu i nakon toga se izjasniti".

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar priveden je u srijedu ujutro zbog zlouporabe položaja i ovlasti, zajedno s još nekoliko osumnjičenih, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi.

Neslužbeno se doznaje da je Šostar jutros priveden u Zagrebu te da mu policija pretražuje dom. Osim njega osumnjičena je još jedna liječnica iz gradskog Ureda za zdravstvo te nekoliko osoba iz trgovačkih društava s kojima su dogovarali poslove.

Šostar je inače bio poznat kao blizak suradnik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića iz čije je 'ekipe' na novu dužnost otišao 2013.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:48