SOCIJALDEMOKRATI

Bernardić kreće u napad: Mijenja čak 40 istaknutih članova svojim ljudima 

 Damir Krajac / Hanza Media

Davor Bernardić, često kritizirani predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske, preživio je pokušaje smjene i sada SDP, izgleda, uvodi u novu fazu, a to je početak borbe za potpuno preuzimanje stranke.

Početak spomenute faze uslijedit će u idućim danima, kad će se sastati pet članova Predsjedništva SDP-a koji trebaju pripremiti analizu nedavnih lokalnih izbora, i predložiti mjere protiv županijskih, gradskih i općinskih organizacija SDP-a koje su postigle slabe rezultate.

Utjecajni dužnosnici

Petorka koja će izraditi analizu izbora sastavljena je od SDP-ovaca koji su bliski Davoru Bernardiću, a to su Zvane Brumnić, koji je glavni tajnik SDP-a, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina te utjecajni saborski dužnosnici Arsen Bauk, Siniša Hajdaš Dončić i Ivo Jelušić.

Bauk je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a, Hajdaš je prošli tjedan zamijenio Milanku Opačić na položaju potpredsjednika Hrvatskog sabora, a Jelušić također pripada krugu oko čelnika Socijaldemokratske partije. Da će biti sankcija, u nedjelju je na televiziji N1 najavio Zlatko Komadina koji je rekao: “Mi smo formirali ekipicu, nas petero, kako bismo složili kriterije. Kada se oni pogledaju, isplivat će 40-ak nekih koji su možda odgovorni. Predsjedništvo će proći tu listu pa vidjeti koja tijela bi trebalo raspustiti zbog lošeg rezultata”. Komadina nije imenovao tko su pripadnici spomenute “ekipice”, međutim, Jutarnji list je iz dva izvora dobio njihov popis.

Uvod u izbore

Tek će se vidjeti koga još čekaju smjene, ali očito postoji popis, makar provizoran, kad je Komadina spomenuo 40-ak odgovornih za izborne poraze. Bit će zanimljivo vidjeti koga će u SDP-u navesti odgovornim za loš rezultat u Zagrebu, gdje je socijaldemokrate posljednjih sedam godina predvodio i kadrovirao Davor Bernardić.

Analiza izbornih rezultata zapravo je uvod u sljedeće unutarstranačke izbore u Socijaldemokratskoj partiji, koji se trebaju održati do kraja ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:26