ŠEF SDP-A NA ŠPANCIRU

BERNARDIĆ OBIŠAO VARAŽDINSKE ULICE 'Vladajući nas nisu slušali, ali opet ćemo predložiti zakon o minimalnoj plaći. Bez toga ne ide!'

 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je u srijedu u Varaždinu izjavio da će SDP ponovno predložiti zakon o minimalnoj plaći s ciljem da, kako je rekao, ona dugoročno bude 60 posto prosječne plaće.

Bernardić je u srijedu u društvu stranačkih kolega i predsjednika Županijske organizacije SDP-a Marija Habeka posjetio kulturno-turističku manifestaciju Špancirfest.

Nakon obilaska varaždinskih ulica i razgovora s građanima Bernardić je izjavio da je SDP tradicionalno najjača stranka na sjeveru Hrvatske i da mu je zadatak 'napraviti nešto dobro za ljude koji žive na sjeveru, pogotovo za one koji rade za najmanje plaće'.

- Zato smo i predložili i opet ćemo, budući da nas vladajući nisu htjeli slušati nego su to i gurnuli pod tepih - to je zakon o minimalnoj plaći. Cilj nam je da u Hrvatskoj dugoročno minimalna plaća bude 60 posto prosječne plaće. Bez toga ne ide - rekao je Bernardić.

Dodao je i da vladajući nisu proveli ni reformu obrazovanja .

- Njemačka, Crna Gora i još neke zemlje prepisuju našu obrazovnu reformu. Naša Vlada nažalost ne prihvaća ono dobro što imamo ovdje - rekao je predsjednik SDP-a koji smatra da se na sjeveru vrijedno radi.

- Moramo učiniti sve da država ni na jedan način ne koči one bolje, ali da omogući onima koji su lošiji da žive. Moramo u Hrvatskoj napraviti stvarnu decentralizaciju jer ona, pogotovo fiskalna decentralizacija, je ključ uspjeha - Bernardićeva je poruka iz Varaždina

Bernardić se susreo i s varaždinskom županom Radimirom Čačićem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:31