NOVI PREDSJEDNIK

BERNARDIĆ ODRŽAO PRVI SASTANAK SA ŠEFOVIMA SDP-ovih ŽUPANIJSKIH ORGANIZACIJA Bauk otkrio o čemu se razgovaralo: 'Kolege iz HDZ-a, računajte na nas!'

 Damir Krajac / CROPIX

Dva dana nakon što je pobijedio na izborima za predsjednika SDP-a Davor Bernradić održao je sastanak s predsjednicima županijskih organizacija. O čemu se pričalo iza zatvorenih vrata za N1 televiziju otkrio je Arsen Bauk.

- Nije bilo riječi o kadroviranju, ovo su predsjednici županijskih organizacija, a oni u svibnju 2017., odnosno svi mi, imamo veliki zadatak - lokalne izbore i moramo ići punom parom u pripremu. Atmosfera je dobra, motivacija je velika. Kolege iz HDZ-a, nemojte se opuštati, računajte na nas - rekao je Bauk dodavši da će o kandidatima za lokalne izbore odlučivati pojedine županijske organizacije.

SDP u subotu ima i stranačku konvenciju na kojoj će se birati tijela, ali još se ne zna način na koji će se birati ljudi.

- Ne bih rekao da nije postignut dogovor, već je jednom dijelu kolega ostavljeno još malo vremena da razmisle, ali po mom dojmu, ide se u pravcu određenih promjena. Na Konvenciji se o tome donosi odluka, moj dojam je da su šalabahteri prošlost. Što se Predsjedništva tiče, tamo se uglavnom natječu nacionalno poznati ljudi koje svi delagati znaju, prema tome, ne treba im dodatni poticaj da im netko kaže da nisu ili jesu dobri - kazao je Bauk.

Bauka su novinari pitali hoće li Bernardić sada kad je predsjednik ispraviti svoju grešku iz prošlosti i revidirati broj članova SDP-a jer brojka od 35 tisuća, smatraju neki, nije realna.

- Evidencija članova je posao svakog predsjednika organizacije i stranke na nacionalnoj razini. Oni članovi SDP-a koji to žele biti - bit će, a oni koji ne žele - neće. Ne mogu vam na tu temu dodatno reći nikakvu filozofsku misao - kazao je Bauk za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:31