POSLOVNI DIREKTOR OPOMENUT

BERNARDIĆ VIDNO NERVOZAN NAKON PREDSJEDNIŠTVA 'Napadaju mene kako bi sakrili da poskupljuje struja. Zabrinut sam zbog gušenja medijskih sloboda'

 Bruno Konjević / CROPIX

NOVO 19:00 Nakon sjednice Predsjedništva stranke pred novinare je izašao vidno nervozni predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

- Raspravljalo se o nekoliko stvari, a najvažnija je situacija u Hrvatskoj. Ova Vlada nema rezultata, mladi se iseljavaju, 40 tisuća radnih mjesta u Agrokoru je ugroženo, a obrazovna reforma stoji... Ono u čemu je Predsjedništvo bilo jednoglasno jest osuda napada na SDP i mene kako bi nas se diskreditiralo, a stvarni razlozi napada su loše stanje u državi, odnosno pokušaj da se napadima na SDP takvo stanje prikrije, rekao je Bernardić.

- Drugo, zabrinuti smo zbog gušenja medijskih sloboda, pogotovo na HRT-u, na što sam već upozoravao. Tražit ćemo sjednicu Odbora za medije - kazao je Bernardić.

- I treće, s obzirom na stanje u susjedstvu i nikad lošije odnose tražimo i izvanrednu sjednicu Odbora za vanjsku politiku jer od kad diplomati vode Hrvatsku, nikad gore odnose sa susjedima nismo imali - smatra Bernardić.

- O statutu stranke pričat ćemo za dva tjedna i tada ćemo donijeti odluku o novim izborima unutar stranke ili pak o novom statut, rekao je Bernardić, referirajući se na izbore u lokalnim organizacijama SDP-a.

- Nažalost, ima i onih koji udaraju SDP iznutra i to moramo prepoznati i osuditi. Naše poslovanje je stabilno i sukladno zakonu, a što se tiče podignutog kredita, poslovni direktor je opomenut zbog kršenja jedne odredbe statuta i to je to. Bolje da se bave poskupljenjem struje ovi koji nas stalno napadaju i stvaraju atmosferu linča na SDP, apelirao je Bernardić.

- Što se tiče založenih nekretnina, nisam znao za detalje, ali mi jako dobro poslujemo, uvjeravam vas u to - naglasio je Bernardić.

Predsjednik SDP-a objasnio je i spornu čestitku Velimiru Bujancu povodom njegova uplovljavanja u bračne vode.

- Nisam odgojen da mrzim, ali žao mi je ako je to nekog pogodilo - kratko je kazao Bernardić

- Okupili smo najbolje što imamo i krećemo u izradu nove platforme za bolju Hrvatsku i bolja radnih mjesta, zaključio je Bernardić

---------------------------

Kredit od šest milijuna kuna koji je SDP u lipnju podignuo mimo znanja najviših stranačkih tijela trebao bi, kako se neslužbeno doznaje, biti tema rasprave SDP-ova Predsjedništva koje je u utorak popodne počelo zasjedati u sjedištu stranke na Iblerovom trgu u Zagrebu.

Riječ je o kreditu koji je SDP podignuo u Erste banci i za koji je založio dio stranačke imovine.

Uoči sjednice Predsjedništva stranke Romana Jerković i Ivo Jelušić odgovorili su novinarima kako su znali za kredit i kako smatraju da je "sporno" što ga se podiglo mimo procedure propisane statutom SDP-a.

Odluka o kreditu donesena je mimo odluke SDP-ova Predsjedništva, čime je prekršen statut stranke, potvrdio je u izjavi novinarima Jelušić.

Na nagađanja da bi zbog toga mogli odgovarati glavni tajnik stranke Zvane Brumnić i poslovni direktor Nikša Vukas, odgovorio je - "Ne znam, vidjet ćemo".

Očekuje se da će se rasprava na Predsjedništvu SDP-a pokrenuti i zbog 'svadbene čestitke' predsjednika stranke Davora Bernardića TV voditelju i novinaru Velimiru Bujancu, kojeg dio javnosti smatra kontroverznim, a što su neki SDP-ovci žestoko kritizirali na društvenim mrežama.

Upitan za tu čestitku, Jelušić je odgovorio da će Predsjedništvo stranke sigurno o tome raspravljati ako je to najveći problem u državi.

Na sjednici Presjedništva SDP-a raspravljat će se i o aktualnoj političkoj situaciji i izmjenama stranačkog statuta, koji bi trebao donijeti i nova izborna pravila za unutarstranačke lokalne izbore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:08