NOVI PROSVJED

BIVŠI BOKSAČ I PROMOTOR MIŠE KOVAČA OPET PROSVJEDUJE: 'Posuđivao je novac svima, pa i zadarskoj političkoj eliti, a sad ga žele napraviti ludim'

 Luka Gerlanc / CROPIX

- Želim dogovoriti sastanak s čelnicima Gradske uprave. Želim priznanje duga, te da im javno kažem što im imam reći. Do tada neću ništa otkrivati – izjavio je nekadašnji boksač i dugogodišnji promotor Mate Miše Kovača, Davor Dujić, koji je u ponedjeljak drugi put prosvjedovao na Narodnom trgu u Zadru zbog višemilijunskih dugova bankama i državi. Ogorčen na sustav i pojedince, koji su ga, kako tvrdi, uništili, na središnji trg prošli put je došao vozilom, te kantom benzina, a u ponedjeljak je sa sobom donio i pano sa fotografijama ljudi sa kojima je surađivao i kojima je pomogao- a takvih je, kako je rekao, 123-oje, a među njima i pjevač Mišo Kovač, piše Zadarski.hr.

- Posuđivao je on novac većem broju ljudi, uključujući zadarsku političku vrhušku, a sad ga žele napraviti ludim i prikazati nasilnikom da mu ne moraju vratiti novac. Meni je također posudio novac za organiziranje koncerata. Bio sam mu dužan šest, sedam godina i na koncu sam mu sve vratio, ali bio je zbilja strpljiv – kazao je 43-godišnji Zadranin koji je došao Dujiću dati podršku.

Glavni Dujićev problem su višemilijunski dugovi prema bankama i državi koji su mu počeli stizati na naplatu, te pritiskati i njegove jamce koji su njemu pomagali kad mu je trebalo, a danas su postali kolateralne žrtve. U ponedjeljak se na njegov poziv ponovno nije odazvao gradonačelnik Božidar Kalmeta, a Dujić je najavio idući prosvjed kada će sa sobom dovesti 123 osobe koje su mu dužne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:31