IMA SE

Bogat honorar: Novim odvjetnicima HDZ će plaćati 200 tisuća kuna honorara mjesečno i PDV

Za obranu HDZ -a u sudskom postupku koji se protiv njih vodi zbog afere “crni fondovi”, stranka će dvojici odvjetnika Tomislavu Peniću i Davorinu Budinu isplaćivati mjesečno, kako doznajemo, 200.000 kuna plus PDV. Tu informaciju potvrdio nam je jučer i odvjetnik Penić.

HDZ-ovci su, inače, Penića i Budina angažirali 20. prosinca 2011. nakon što im je suradnju otkazao prvi odvjetnik Vladimir Gredelj i to zbog kako je naveo “nepremostivih razlika u gledanju na predmet obrane”.

Penić i Budin već devet godina imaju zajednički odvjetnički ured.

Prije nego što su se udružili i započeli zajednički posao, Davorin Budin je radio kao zagrebački državni odvjetnik, dok je Tomislav Penić bio na funkciji tajnika Ministarstva pravosuđa.

Iako za HDZ obavljaju poslove više od dva mjesca, odvjetnici za sada, doznajemo, još nisu primili prve honorare, ali po tom pitanju ni neće previše pritiskati HDZ budući su toj stranci, kaže naš izvor, obojica bliski. No, u dogledno vrijeme ipak od HDZ-a očekuju isplatu.

Bili na predsjedništvu

Odvjetnički dvojac nazočio je u utorak i sjednici Predsjedništva HDZ-a kako bi vrh stranke izvjestio o svojoj strategiji koju će primijeniti na sudu. Naši izvori iz vrha HDZ-a kažu kako je tom prilikom potpredsjednik stranke Vladimir Šeks pokušavao uvjeriti članove predsjedništva kako je optužnica protiv HDZ-a nestručno napisana.

- Nema suca u Hrvatskoj koji može donijeti osuđujuću presudu na temelju takvih dokaza i tako napisane optužnice - navodno je na sjednici izjavio Šeks te ponovno ustvrdio kako “nitko od njih ništa nije znao”.

Niz manjkavosti

Sličan stav na sjednici iznijela su i dvojica odvjetnika.

- Optužnica, kako se kaže, ne drži vodu i puna je manjkavosti - kazao nam je jučer Penić koji je uvjeren kako imaju dovoljno argumenata da sruše optužnicu protiv HDZ-a.

Podsjetimo kako se, prema optužbama USKOK -a, HDZ tereti da se u njegov crni fond u razdoblju od 2003. do 2009. nezakonito slilo preko 30 milijuna kuna koji su preko privatne tvrtke Fimi-medija izvučeni iz državnih institucija i poduzeća.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:56