NOVI GUVERNER HNB-A

Boris Vujčić: 'Ako bi netko htio poslušnika za guvernera, ne bi uzeo mene'

 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Novi guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, čije je imenovanje potvrđeno u Saboru, potvrdio je da će nastaviti sa politikom očuvanja stabilnog tečaja kune u intervjuu u Dnevniku Nove TV.

Govoreći o uvođenju eura u Hrvatsku, naglasio je da to nije njegov osobni cilj, već je pitanje što će biti s eurozonom s obzirom na sve probleme koji se tamo sada događaju.

- O tome ovisi i naša perspektiva uvođenja eura i naša ekonomska perspektiva. Za ulazak u eurozonu kriteriji su sada postroženi i trebati će puno rada da to ostvarimo. To nije nešto što će se dogoditi u nekoliko idućih godina. To će se dogoditi za 5, 6 ili 7 godina, rekao je Vujčić.

Odgovarajući na pitanje koliko će HNB biti neovisan od izvršne vlasti pod njegovom vladavinom, obzirom koliko se govori o njegovoj bliskosti Kukuriku koaliciji, Vujčić je odlučno odbacio takve insinuacije:

- Povijest mog odnosa s premijerom Milanovićem je sljedeća: prvi put sam ga upoznao prije 2-3 godine. Do trena kad je moje ime izašlo kao kandidata za guvernera nismo se susreli više od 10 puta, razgovarali smo o ekonomskim temama. To je jedan normalan odnos. A ako bi netko htio dovesti poslušnika za guvernera, trebao bi biti jako neinformiran da mene uzme, rekao je Vujčić za Dnevnik Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:30