REAKCIJA

BOŽINOVIĆ O OREPIĆU Kaže da je Plenković tražio da ne bude hapšenja prije izbora? On bi kao bivši ministar trebao znati da ministar nije šef policije

 Srđan Vrančić / Hanza Media

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u srijedu kako se boji da neki ne razumiju što je posao policije, komentirajući novinarima izjavu svojeg prethodnika Vlahe Orepića koji je za Globus rekao da premijer Andrej Plenković nije želio da se prije lokalnih izbora bilo koga uhiti iz Agrokora.

„Ono što bi svi trebali znati, pogotovo odgovorne osobe koje su obnašale dužnosti jest da ministar unutarnjih poslova nije šef policije“, rekao je Božinović novinarima nakon sastanka s povjerenikom Europske komisije za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitrisom Avramopoulosom.

Ministar je rekao da je sve što je povezano s pokretanjem i provođenjem istražnih radnji u isključivoj nadležnosti Ravnateljstva policije, dok cijeli posao vezan za događaje oko Agrokora koordinira Državno odvjetništvo. Za tu suradnju Božinović je rekao da je vrlo dobra i zadovoljavajuća.

„To je ono što ministar kao politička osoba treba znati u takvim resoru i fokusirati se na njegov glavni posao, a to je omogućiti materijalno, financijsko i logističko poslovanje Ministarstva kako bi policajci bili opremljeni i motivirani da što uspješnije rade svoj posao. To je posao policije i bojim se da neki to ne razumiju“, poručio je ministar Božinović.

Orepić je za najnoviji broj Globusa rekao da ih nisu zaustavljali, ali su im sugerirali da se prije izbora ne ide na uhićenja. Upitan tko im je sugerirao, ustvrdio je da je premijer Plenković imao potrebu naglasiti da ne želi nikakva uhićenja prije lokalnih izbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:45