ČELNIK MOSTA I SABORA

BOŽO PETROV PODNIO KAZNENU PRIJAVU PROTIV UPRAVE AGROKORA NA ČELU S TODORIĆEM 'Učinio je to zbog sumnji u lažiranje financijskih izvješća'

 Damjan Tadić / Hanza Media

Božo Petrov, predsjednik Mosta i Sabora, podnio je u četvrtak kaznenu prijavu protiv uprave Agrokora na čelu s vlasnikom Ivicom Todorićem nakon što je drugi čovjek ruske banke VTB u srijedu izjavio da su poslovna izvješća koncerna falsificirana, potvrđeno nam je neslužbeno iz Mosta.

Petrov je, navode u Mostu, to napravio kao fizička osoba, a ne kao predsjednik Sabora i očito želi da DORH ispita jesu li se izvješća falsificirala i je li dug Agrokora veći od onoga što se prikazuje u javnosti, iako su iz VTB-a u četvrtak ublažili izjave zamjenika izvršnog direktora Jurija Solovjeva i poslali priopćenje u kojem kažu da su izvješća sadržavala nepravilnosti.

Petrov je i na onom prvom sastanku s Todorićem u Banskim dvorima navodno pitao vlasnika koncerna jesu li se izvješća lažirala, na što je on burno reagirao.

Predsjednik koncerna Agrokor je Ivica Todorić, dopredsjednik Ante Todorić, a članovi Uprave Hrvoje Balent, Piruška Canjuga, Ivan Crnjac, Ivica Sertić i Mislav Galić.

Petrov je u četvrtak navečer, inače, u društvu političkog tajnika Mosta Nikole Grmoje stigao u Banske dvore na sastanak o nacrtu Zakona o sistemski važnim tvrtkama, kolokvijalno nazvanog Lex Agrokor. Taj bi zakon u petak sa sjednice u saborsku proceduru trebala poslati Vlada, a nagađa se da bi na dnevni red mogao biti stavljen već tijekom vikenda na izvanrednoj sjednici hrvatskog parlamenta.

U HTV-ovoj emisiji Otvoreno potez Bože Petrova prokomentirao je Radimir Čačić, nazvavši ga 'jadnim i bijednim skupljanjem političkih poenčeka'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:14