POTPREDSJEDNIK VLADE

Božo Petrov: 'Situacija nije dobra, stalno izlaze neki novi detalji'

Božo Petrov
 Nikša Duper / EPH / CROPIX

Potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov gostovao je u srijedu u Dnevniku Nove TV te je komentirao slučaj Drimia, odnosno poslovne odnose supruge prvog potpredsjednika Vlade Ane Karamarko s MOL-ovim lobistom Josipom Petrovićem.

O položaju Tomislava Karamarka uskoro će raspravljati Hrvatski sabor, nakon što je u proceduru SDP uputio zahtjev za njegovim opozivom iz Vlade, a Mislava Bagu zanimalo je stoji li Most i dalje uz njega.

'Situacija nije dobra, stalno izlaze neki novi detalji. Treba pričekati, ali situacija definitivno nije dobra', kazao je Petrov, ne iznoseći konkretniji stav.

Čelnik Mosta rekao je kako na službenim sjednicama Vlade ni na užem kabinetu dosad uopće nije bilo riječi o Ini ili MOL-u pa na njima na vidjelo nisu ni izlazile informacije o poslovnim vezama Ane Karamarko s MOL-ovom lobistom.

'U trenutku kad smo izašli s informacijom htjeli smo zaštititi interese Hrvatske, a ne nečiju obitelj povrijediti. Interes države je iznad svega. Javno sam izrekao ime i prezime jer su takve stvari nedopustive', kaže Petrov, podsjećajući na svoj svojedobni istup u kojemu je spomenuo Josipa Petrovića.

Smatra kako u cijeloj priči definitivno ima političke odgovornosti, a ne zna kako će se Karamarko ubuduće izuzeti ukoliko dođe do sličnih problema.

Odbacio je da iza cijelog slučaja stoji Most, a na Bagino inzistiranje da odgovori hoće li dati podršku Karamarku, Petrov je ponovio da će stav formirati nakon odluke Povjerenstva o sukobu interesa. Ipak, znakovito je poručio da stabilnost Vlade ne ovisi o pojedincu.

'Vlada može biti stabilna i bez Karamarka i bez mene i bez bilo koga drugog', rekao je Petrov uz napomenu da ne vidi razlog zašto bi Most rušio Vladu. Zatim je ponovio da interes države treba štititi.

'Ne vidim razloga da rušimo Vladu. Ali svaka osoba treba štititi interese države. Most ne stoji iza ovih napada, volio bih da HDZ to sam riješi između sebe', zaključio je Petrov

Ne smatra da sadašnja situacija pomaže SDP-u.

'Poznate su mi lobističke sposobnosti Zorana Milanovića iz razdoblja nakon izbora pa bih mu poručio da ne lobira jer nije popularan u Mostu', kazao je Petrov za Novu TV, komentirajući Milanovićevu tvrdnju da razgovara s ljudima iz Mosta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 04:10