RAVNO U KAMERU

Čačić novinarki 'pojasnio' odluke oko Ferenčaka i Kalambure: Shit happens!

 Goran Mehkek / CROPIX

Vlada je na današnjem zatvorenom dijelu sjednice poništila Rješenje o imenovanju Sanje Kalambure direktoricom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost , a vršiteljicom dužnosti direktora Fonda imenovana je Boženka Vranar, priopćeno je iz Vlade.

Sanju Kalamburu, protiv koje je na snazi pravomoćna optužnica, Vlada je imenovala na čelo Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 19. travnja .

Mediji su nagađali da će Vlada Kalamburu razriješiti već na ovotjednoj sjednici 27. travnja. Kao razlog smjene navodili su neistinit sadržaj potvrde da se protiv nje ne vodi kazneni postupak, koju je priložila dokumentaciji na natječaj.

Kalambura je dobila potvrdu da se protiv nje ne vodi kazneni postupak zahvaljujući propustu službenice zagrebačkoga Općinskoga kaznenog suda. Internom istragom i nadzorom pravosudne inspekcije Ministarstva pravosuđa utvrđeno je da je propustom službenice izdana potvrda, iako se protiv navedene osobe vodi kazneni postupak. Istragom je također utvrđeno da nije riječ o namjeri službenice.

Odmah nakon imenovanja mediji su objavili da je protiv nje potvrđena optužnica zbog zloporabe položaja i ovlasti dok je bila djelatnica tog fonda u doba direktora Vinka Mladinea, koji je poslije osumnjičen i optužen za razne malverzacije.

Bivšu voditeljicu projekta iz područja zaštite okoliša u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sanju Kalamburu USKOK je u svibnju 2010. optužio za zloporabu položaja i ovlasti kojima je taj fond navodno oštećen za više od 300 tisuća kuna. Riječ je o slučaju nabave kontejnera za smeće u Perušiću. Slučaj je poslije preuzelo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, a optužnica je na pravnu snagu stupila 25. veljače prošle godine .

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV o slučajevima Ferenčaka i Kalambure Čačić je danas kratko kazao: 'Shit happens!', piše Dnevnik.hr .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:56