LIDER REFORMISTA

ČAČIĆU DRAGO DA JE KARAMARKO PRIHVATIO ODGOVORNOST Otkrio i detalje svog sastanka s njim

Radimir Čačić
 Goran Mehkek / CROPIX

Gost Dnevnika HRT-a bio je šef Reformista Radimir Čačić koji je komentirao najnoviji razvoj političke krize koja potresa vlast u Hrvatskoj. Na početku se osvrnuo na izjavu Tomislava Karamarka koji je danas izjavio da bi najbolje bilo da ostavku podnesu i on i Petrov i premijer Orešković.

- Potez Karamarka bio je predvidljiv i očekivan - kratko je rekao Čačić na početku.

Jeste li to saznali na kavi s Karamarkom jučer? - bilo je pitanje voditeljice.

- Nisam, ali taj stav sam već ranije iznio. Drago mi je da je Karamarko prihvatio odgovornost. Na kavi nisam lobirao ništa, Reformisti nisu u poziciji da to rade.

Na pitanje zašto je bio na kavi s Karamarkom, Čačić je odgovorio:

- Gospodin Karamarko me pozvao na čaj da provjeri kako mi vidimo zbivanja, znajući da kad govorim, onda govorim jasno i čisto. Ja iznosim činjenice, a jasna je činjenica da ova Vlada ne funkcionira. Ne koristimo europski novac, za rast nije zaslužna ni ova ni prošla Vlada, ne možemo se više ni zadužiti vani itd. Najodgovornije osobe za to moraju snositi odgovornost, a to su Karamarko prvi pa Petrov.

Tko bi po vama trebao biti novi mandatar? - pitala je voditeljica na kraju.

Mandatar po meni mora biti netko tko je iz najjače političke stranke koja čini Vladu, ako je to moguće. Tihomir Orešković je dobio šansu, on je sposoban i dobar čovjek, ali ovaj eksperiment nije uspio - zaključio je Čačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:44