UOČI PROSLAVE 5. KOLOVOZA

CIJENA OLUJE Menadžer: 'Thompson za sebe nije uzeo niti jedne lipe', Ministarstvo branitelja: 'Troškove sufinanciramo s gradovima i županijama'

 Bozidar Vukicevic / CROPIX

Marko Perković Thompson i ove će godine pjevati na proslavi Oluje, a tim povodom oglasili su se i njegov menadžer Zdravko Barišić te Ministarstvo branitelja - objasnili su tko će i na koji način financirati spektakl.

- Thompson i njegov dragi prijatelj Mate Bulić odazvali su se Gradu Slunju kako bi svojim nastupom uveličali proslavu Oluje i to bez naknade. Dakle, Thompson i Mate Bulić povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Slunju 2017. godine osobno za sebe nisu naplatili niti jedne lipe - objavio je pjevačev menadžment.

U nastavku vam donosimo i priopćenje Ministarstva branitelja:

- Uz sudjelovanje u organizaciji i sufinanciranje središnjeg obilježavanja obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu, Ministarstvo hrvatskih branitelja ove godine, kao i niz godina unazad, podržava obilježavanje ove važne obljetnice u drugim većim gradovima u Republici Hrvatskoj.

Ministarstvo zajedno s gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj u kojima se proslava organizira, a temeljem zamolbi udruga hrvatskih branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, svake godine sufinancira troškove tehničke potpore u organizaciji proslave ovog iznimno značajnog datuma u novijoj hrvatskoj povijesti.

Jedan od gradova u kojima se ove godine organizira proslava je i Grad Slunj, gdje će se 5. kolovoza održavati niz prigodnih programa te aktivnosti poput hodnje putevima Oluje, polumaratona, izložbe vojne tehnike, izložbe radova učenika na temu Oluja, izložbenog korza OPG-ova, udruga i zadruga hrvatskih branitelja, polaganja vijenaca i odavanja počasti poginulim i nestalim braniteljima, nastupa kulturno-umjetničkih društava te prigodnih večernjih koncerata.

Organizacija ovih cjelodnevnih aktivnosti iziskuje određenu tehničku infrastrukturu i ljudske resurse te određena financijska sredstva u kojima zajednički participiraju Grad, Županija i Ministarstvo. Troškovi sufinanciranja na razini Ministarstva pokriveni su financijskim sredstvima osiguranim u Državnom proračunu za obilježavanje obljetnica ratnih događanja i stradavanja u Domovinskom ratu u svakoj proračunskoj godini. Budući da još zaprimamo zahtjeve za sufinanciranje te da je organizacija proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja još u tijeku, tek po završetku svih aktivnosti raspolagat ćemo podacima o konkretnim troškovima i bit ćemo u mogućnosti o tome izvijestiti javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:27