PRVI DANI

CROATIA AIRLINES UVELA JEFTINIJE KARTE ZA ONE KOJI LETE BEZ PRTLJAGE Tarifa ide na ruku putnicima, no neki su bili zatečeni doplatom od 100 kuna

 
Ilustracija
 Tom Dubravec / CROPIX

Croatia Airlines ima novu tarifu koja je “na snazi” oko dva tjedna. Radi se o FlyEasy tarifi ekonomskog razreda koja ne uključuje predanu prtljagu, već samo ručnu, a postoji i mogućnost naknadne nadoplate u slučaju promjene mišljenja “u zadnji tren”.

Nadoplata za predanu prtljagu iznosi 80 kuna plus PDV, odnosno 100 kuna za letove unutar Hrvatske i 30 eura (oko 225 kuna) po smjeru za međunarodne letove.

Međutim, ova novost dovela je i do nesporazuma među nekim putnicima pa je tako jedan putnik iz Zagreba do Dubrovnika na njihovoj službenoj stranici ljutito komentirao uvođenje naplate prtljage uz već tako skupu cijenu karata. Iz aviokompanije su nam rekli da službenici u poslovnicama pri kupnji karte iz ove tarife obavezno navedu da se radi o tarifi koja ne uključuje predanu prtljagu, odnosno da se ona naplaćuje.

- Croatia Airlines uvođenjem usluge FlyEasy proširio je kvalitetu usluge i putnicima ponudio povoljnija putovanja u domaćem i međunarodnom prometu. Ova usluga omogućuje putnicima, koji na putovanje nose samo ručnu prtljagu do 8 kilograma, da putuju povoljnije u odnosu na putnike koji nose veću prtljagu, odnosno kofere - rekao je Davor Janušić, glasnogovornik Croatia Airlinesa. Namijenjena je svim putnicima, a posebno onima koji nemaju potrebu nositi veću prtljagu, poput onih koji odlaze na “vikend putovanja”. S obzirom na to da je tarifa tek nedavno uvedena, točnije 27. srpnja, iz aviokompanije nisu mogli reći je li ona traženija od ostalih tarifa u ponudi, ali tvrde da interes postoji. Cijene karte iz ove tarife niže su od ostalih za oko 60 kuna za letove unutar Hrvatske, a za međunarodne za oko 200 kuna. Usporedbe radi, u ekonomskom razredu postoje još tarife FlyOpti (skuplja od tarife FlyEasy za oko 60 kuna) u čiju cijenu ulazi predana prtljaga do 23 kilograma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:14