PRVE REAKCIJE

DALIĆ O ISTUPU IVICE TODORIĆA 'Zar vi mislite da je on stvarno toliko važan da bi Vlada komentirala i da bih se ja brinula za tuđe blogove?'

 
Martina Dalić i Zdravko Marić
 Robert Fajt / Goran Mehkek / Hanza Media

NOVO 19:33 - Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić u petak po izlasku iz Vlade nije htjela komentirati objavu Ivice Todorića, dok je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić istaknuo da je obitelj Todorić stvorila Agrokor, ali ga je i upropastila, a Vlada je učinila sve da spasi tvrtke iz koncerna i cijelo gospodarstvo.

- Zar vi mislite da je Ivica Todorić stvarno toliko važan da bi Vlada komentirala i da bih se ja brinula za tuđe blogove? - upitala je Dalić, odgovorivši time na pitanje novinarke kako komentira objavu Ivice Todorića u kojoj je prozvao Vladu da je povlačila političke poteze želeći steći kontrolu nad tim koncernom.

-------------------------------------------------

18:46 - Nemam vam zaista što komentirati na tu temu, znate da se suzdržavam od takvih komentara. Ne, ne, ne, ne bih ništa - rekao je ministar financija Zdravko Marić.

-------------------------------------------------

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na prozivke Ivice Todorića da je bio izmanipuliran da aktivira Lex Agrokor odgovorio je da “sigurno nije”.

- Koliko ja znam, nije bio izmanipuliran, nije sigurno, a to što on sad tvrdi, to su nažalost njegovi problemi – rekao je Tolušić nakon sjednice Vlade.

Todorićevo priopćenje, stiglo je dok je trajala sjednica Vlade u Banskim dvorima, koja je počela u 15 sati.

- Nisam čuo ništa, jedino što mogu reći jest da je Agrokor stvorila obitelj Todorić, ali ona ga je nažalost i upropastila. Hrvatska Vlada je napravila sve što može da spasi Agrokor i cijelo hrvatsko gospodarstvo. Donijela je prijedlog Zakona koji je gospodin Todorić sam prihvatio da se provodi – naglasio je Tolušić.

Ministar državne imovine Goran Marić rekao je kako ne može ulaziti u motive zašto je Ivica Todorić poslao takvo priopćenje, a da je bivša Uprava Agrokora dovela do takvih okolnosti koje su Agrokor dovele u nezavidnu situaciju, ali i sve dobvljače i vjerovnike, tako da je sam Todorić tražio pomoć od Vlade.

- Izvješće će pokazati radi li izvanredna uprava dobar posao, ali bivša uprava ne bi trebala komentirati rad sadašnje uprave jer oni su pokazali kako su radili i oni su doveli do ove situacije – poručio je G. Marić.

Na pitanje što je Todorić mislio s ovim priopćenjem pokazati, Marić je odgovorio da ne može on to znati, ali da zna da je Ivica Todorić koristio otok Smokvicu bez naknade 20 godina.

- Otkud znam što se mota po glavi Ivice Todorića. Najvažnije je da Agrokor funkcionira, da isplaćuje dobavljače, da je sezona bila dobra, a da je ostala bivša uprava, to se nikada ne bi dogodilo, već bi Agrokor otiša u stečaj i najviše bi stradali dobavljači, vjerovnici i zaposlenici. Ova je Vlada spasila Agrokor od stečaja – zaključio je G. Marić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:34