ODABRAN NOVI ŠEF

Đapić se pozdravom 'Za dom spremni' oprostio od HSP-a

Dragovoljci u Domovinskom ratu svojim ponašanjem osigurali su da pozdrav 'Za dom spremni' bude blistav
Zagreb, 071109.Zagrebacki velesajam, Dvorana Globus.Sabor Hrvatske stranke prava na kojem ce se izabrati novi predsjednik stranke izmedju tri kandidata: Danijela Srba, Peje Trgovcevica i Tomislava Vlajnica.Dosadasnji predsjednik HSP-a Anto Djapic.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX

ZAGREB - Uz pozdrav 'Bog i Hrvati, za Dom spremni' završio je danas Anto Đapić svoj posljednji govor kao predsjednik HSP.

Više od tisuću izaslanika u Zagrebu na Velesajmu bira novog lidera svoje stranke. Đapić je HSP vodio 16 godina, a za njegovog nasljednika natjecali su se Danijel Srb, Pejo Trgovčević i Tomislav Vlajnić.

Sa 670 glasova pobijedio je Danijel Srb.

U prepunoj dvorani na Velesajmu i gosti HSP-a kao i neki od dužnosnika HSP pozdravljali su sa 'Za Dom spremni'. Jedino je Đapić priznao u svom govoru da je to bio i ustaški pozdrav.

- Ako je u njemu bilo išta problematično onda su naši dragovoljci u Domovinskom ratu svojim ponašanjem osigurali da on bude blistav i sjajan, objasnio je.

Đapić, koji bi trebao biti izabran za počasnog predsjenika HSP-a u svom je govoru pozvao novo vodstvo da složno, na čvrstim nacionalnim stavovima te izgrađenom politikom nastavi voditi stranku. Priznao je kako je donosio i neke pogrešne političke odluke.

- Nikada nisam izdao pravaška načela i stranku, ali da sam griješio, apslolutno jesam, dosta sam griješio. Moje pogreške nisu bile ni pravaške ni ljudske jer se nikada nismo odricali svojim ljudi niti smo zanijekali svoje pravaške stavove - kazao je Đapić.

Poručio je članovima stranke da ne pristaju "na igru kampanje protiv svog lidera".

- Ako se vi nećete štititi međusobno, neće vas štititi ni biračko tijelo. Nažalost mnogi naši dužnosnici nisu odoljeli zovu vlasti i taštine, HSP ne bi imao problema da nije imao problema u svojim redovima, rekao je Đapić koji smatra da iz toga treba izvući pouku kako se samo složno i jednistveni nakon idućih parlamentarnih izbora mogu vratiit na poziciju treće stranke i ići naprijed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:03