HUMANO

DOBITNIK ZAGREBAČKOG VOLONTERSKOG OSKARA 'Zahvaljujem djevojci koja me nagovorila na posao iz snova!'

Na fotografiji: Matej Ilić Buljan - osvajač Volonterskog oskara za 2016 godinu.
 Tomislav Krišto / CROPIX

Najbolji zagrebački volonter i dobitnik nagrade Volonterski Oskar je 27-godišnji student psihologije Matej Ilić Buljan. Od ukupno 3572 glasa, upravo je Matej koji četiri godine predano volontira na Hrabrom telefonu i u Dječjem domu Antun Gustav Matoš, dobio najviše glasova.

- Volontiram da budem tu za druge i pomognem im. Lijepo je dobiti nagradu, no za volontiranje mi je najbitnije priznanje mojih suradnika s Hrabrog telefona i mojih najbližih - rekao je vidno iznenađen Matej kojemu je bilo posebno drago što su ga u Starogradsku vijećnicu na Gornjem gradu došli podržati roditelji koji su se u toj prostoriji i vjenčali.

Zagreb, 230217. 
Starogradska vijecnica.
Dodjela Volonterskog oskara za 2016. godinu.
Na fotografiji: Matej Clekovic - osvajac Volonterskog oskara za 2016 godinu, Sara Lulic, Ivana Stefok, Marija Fulgosi. 
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX
Na fotografiji: Matej Ilić Buljan - osvajač Volonterskog oskara za 2016 godinu, Sara Lulić, Ivana Štefok, Marija Fulgosi.

Kada je na početku volontiranja dvojio hoće li moći podnijeti takvu odgovornost i hoće li imati znanja potrebna za kvalitetnu pomoć, najveću potporu pružila mu je djevojka Ivana kojoj se zahvalio u pobjedničkom govoru.

- Najviše mi je pomogla djevojka Ivana koja me nagovorila da se zajedno prijavimo za volontiranje na Hrabrom telefonu. Sada mi je jasno da je to nešto najljepše što je itko napravio za mene, jer je neopisiv osjećaj pokazati nekome kako nada ipak postoji, iako je oni u tom trenutku ne vide - rekao je Matej koji je već sedam godina u sretnoj vezi.

Nagrada je posebno priznanje i djelovanju Hrabrog telefona koji ove godine slavi 20. obljetnicu postojanja, a još nikada nisu dobili Volonterskog Oskara.

Zagreb, 230217. 
Starogradska vijecnica.
Dodjela Volonterskog oskara za 2016. godinu.
Na fotografiji: Matej Ilić Buljan. - osvajac Volonterskog oskara za 2016 godinu.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX
Na fotografiji: Matej Ilić Buljan - osvajač Volonterskog oskara za 2016 godinu.

Prvi put u četvrtak je dodijeljen Volonterski Oskar za životno djelo, a uručen je Mariji Fulgosi. Ona više od 30 godina volontira u udruzi Kap dobrote i dugogodišnja je suradnica patera Cveka iz župe Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ulici, koja pomaže siromasima, potrebitima i bolesnima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 04:04