ŠEFICA KLINIKE TERME SELCE

Dr. Brozičević: 'Ovdje je potpuni kaos, nitko ne brine kako ćemo evakuirati pacijente'

Riječ je o ukupno 80 ljudi, odnosno 50 pacijenata i 30 zaposlenika
Selce, 160909.Hrvatski nogometasi Luka Modric i Stipe Pletikosa nalaze se na rehabilitaciji u Termama Selce doktorice Vlaste Brozicevic. Luka je u Selce stigao u nedjelju 13. rujna i oporavlja se od ozljede (fraktura fibule) zadobivene na utakmici 29. kolovoza. Stipe Pletikosa oporavlja se od ozljede koljena zadobivene na treningu. Na slici: doktorica Vlasta Brozicevic.Foto: Tea Cimas / Cropix
 Tea Cimaš / CROPIX

Vatrena buktinja spustila se do magistrale kod table Selce, a svega 250 metara niže nalazi se klinika Terme Selce, čija nam je vlasnica, doktorica Vlasta Brozičević, uzrujano rekla da bezuspješno traži službene informacije što učiniti s pacijentima i osobljem klinike.

UŽIVO Obranjene kuće u Selcu, evakuiran kamp! Vatra se širi prema Novom Vinodolskom

- Riječ je o ukupno 80 ljudi, odnosno 50 pacijenata i 30 zaposlenika. Cijelo prijepodne pokušavam dobiti nekoga u Gradu Crikvenici, zvali smo i 112 koji su nas također pokušavali preusmjeriti na službene gradske telefone. Međutim, sve je bilo uzalud. Upravo se sada vraćam s magistrale, kako bih se uvjerila gdje je granica požarišta. Ona je trenutno na par stotina metara od naše klinike. U jednom trenutku sami smo evakuirali pacijente. Ali, tada se učinilo da se situacija smiruje pa smo nastavili s radom. No, vjetar je ponovo preokrenuo smjer i požar nam se opasno približava. Očekujem, što bi bilo u ovim situacijama normalno, da nam se netko javi i kaže što je nama činiti i u kojem trenutku moramo započeti s evakuacijom. Ja nisam stručnjak da to mogu sama procijeniti - kaže Vlasta Brozičević.

Također, očekuje od gradskih vlasti Crikvenice da, ako već nisu, pod hitno formiraju krizni stožer koji bi odredio evakuacijske pravce. Konkretno, automobilom izlaz iz Termi Selci trenutno nije moguć jer su na prilaznoj cesti parkirani turistički autobusi, a kao što smo već izvjestili, blokiran je kompletan promet magistralom, tako da u crikveničkom okružju vladaju ogromne gužve.

- Nitko ne brine o zdravstvenim ustanovama - rekla je.

U Operativnoj službi riječkih vatrogasaca kažu da je stanje na terenu još uvijek loše te da se vatra širi u svim smjerovima, i prema Crikvenici i Novom Vinodolskom. Magistrala iznad Selca je zatvorena, promet je zbog gustog dima nemoguć, a automobili su zapeli u koloni kod Crikvenice. U gašenju trenutno sudjeluje oko 200 vatrogasaca s 50 vozila iz Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, a očekuje se da će im se uskoro priključiti i kolege iz Zadra. Zbog bure i dalje je nemoguće djelovanje kanadera.

Požar se približio dijelovima Crikvenice iznad magistrale, a lokalno stanovništvo dežura i čuva zgrade. Vatrogasci još nisu proglasili opću evakuaciju. Procjenjuje se da je Selce i okolicu napustilo par tisuća turista, od kojih su oko tisuću bili gosti ranije evakuiranog autokampa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:25