ODUŠEVIO FACEBOOK

'DRAGI BRATE U KRISTU, KLEKNI PRED OBITELJ KADIĆ U SUZAMA I ISKRENO SE ISPRIČAJ' Splitski svećenik ostavio dirljivu poruku kolegi iz Gradišta

 Facebook/NOVA TV

Adam Kadić (11) iz Gradišta kraj Županje koji je rođen s Downovim sindromom danas je ipak primio Prvu pričest, iako je njega i još dvoje djece s poteškoćama u razvoju svećenik Alojzije Asić prvotno odbio pričestiti zajedno s ostalom djecom.

Nakon što se dječakova mama obratila medijima, svećenik je, pod pritiskom javnosti i brojnih medija koji su prenijeli priču, Adamu ipak dozvolio da bude uz svoje prijatelje.

Na čitavu situaciju osvrnuo se don Mario Matković, svećenik župe Uznesenja BDM u Žrnovnici koji je Asiću poručio da klekne pred obitelji Kadić, poljubi ih i zatraži ispriča se.

Njegovu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti:

'Dragi brate u Kristu, znam da te nitko ne može prisiliti na ovo, čak ni biskup jer možeš reći pastoralni razlozi, a ja mu ne uskraćujem sakramente samo u drugo vrijeme..

Ali znaj brate, u Okrugu bivšoj župi imao sam prvopričesnika s težim oblikom autizma, njegovi krici i nekontrolirane geste tijekom obreda za mene su bile izraz i krik Božje ljubavi.

Znaj brate, Krist je umro i uskrsnuo i za te anđele i ljubi ih više nego mene i tebe…
Zato postani svjestan ako si njih unesrećio Kristovo srce si ranio…..
Volio bi da ti ovo prezentiraju fejs prijatelji ako su u blizini da znaš…

Ne znam je li sv. Pričest prošla, ako nije klekni ispred njih poljubi ih i neka budu pričešćeni u redovitom obredu, ako je prošla učini isto klekni pred njima poljubi ih jer su oni znak Božje ljubavi.

Nemoj misliti da si ponižen i pobijeđen, klekni u suzama pred njima, poljubi ih i ispričaj se iskreno obitelji, jer ćeš jedino tako Kristovo srce koje si ranio zacijeliti…'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:53