OŠTRE RIJEČI

'EMISIJA VLATKE POKOS BILA JE DIVERZIJA! I ŠTO ADVENTSKI VIJENAC RADI NA STOLU U DNEVNIKU?!' Burna debata na Programskom vijeću HRT-a

 Krasnodar Peršun / HRT, Dragan Matić / Hanza Media

HTV 3 izgubio je svoju prepoznatljivost, HTV 1 naginje provincijalizaciji, no znatno se popravio HTV 2 koji ima svoju jasnu orijentaciju i publiku.

Kulinarska emisija Vlatke Pokos emitirana na danima sjećanja na Vukovar je diverzija - kazala je Neda Ritz na sjednici Programskog vijeća HRT-a koje je u utorak jednoglasno podržalo prijedlog Programa rada HRT-a za 2017. godinu, koju je zasmetalo i to što na stolu u Dnevniku, kao ukras stoji adventski vijenac.

Javni će servis, najavio je v. d. glavnog ravnatelja HRT-a Blago Markota, postati partner svim građanima i javnosti u Republici Hrvatskoj. Božidar Domagoj Burić, novi v. d. ravnatelja Programa HRT-a, složio se s primjedbama Nede Ritz, ističući kako se HTV 2 (koji od utorka umjesto Jasne Burić uređuje Bruno Kovačević), najbolje profilirao.

Predsjednik Vijeća Zdravko Kedžo naglasio je da je HTV 4 postao paradigma onoga što bi trebao biti javni servis, prije svega news kanal. Dodao je i kako središnji Dnevnik u 19 sati ne bi trebao biti centar svega. Saša Milošević upozorio je na potrebu senzibiliziranja u vezi s manjinskim zajednicama u RH, dodajući da je HRT u vezi s time prijašnjih godina bio pristran. Burić je istaknuo kako mu je drago što je Milošević spomenuo pitanje manjina te obećao da će HRT učiniti sve da pokaže koliko manjine doprinose slici društva.

Na sjednici je zaiskrilo između Maje Sever i Nevenke Dujmović. Sever se kritički osvrnula na promjene na Trećem programu Hrvatskog radija, navodeći da je taj program postao dnevno-politički, čime je izgubio svoj karakter. Na to je reagirala v. d. glavnog urednika HRA 3 Nevenka Dujmović koja je Maji Sever spočitnula njezinu profesionalnost, nazvavši jednu od njezinih kritika “sramotnom”, nakon čega joj je predsjednik Vijeća Zdravko Kedžo oduzeo riječ uputivši je neka svoj odgovor Maji Sever da u pisanom obliku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:44