STIŽU RONIOCI IZ SPLITA

EVO GDJE SE TOČNO DOGODILA STRAŠNA NESREĆA Ravnatelj bolnice o ozlijeđenima: 'Jednom je pukla ključna kost, drugog smo pustili kući'

Ilustracija
 Željko Tutnjević / Hanza Media

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potvrdio je u srijedu da su nakon noćašnje teške pomorske nesreće u Koločepskom kanalu u kojem su dvije osobe poginule, a za pet ih se još traga, u tu bolnicu primljene dvije osobe, od koji je jedna teže, a druga lakše ozlijeđena.

' 'Primljeno je dvoje ljudi, jedan muškarac 1959. godište koji je zadobio lakše ozljede i pušten je na kućno liječnje, a drugi je muškarac, 1964. godište, zadobio prijelom ključne kosti i danas je planirana operacija. Pacijent je stabilno'', rekao je Bekić.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture noćas su izvijestili da su dvije osobe smrtno stradale dok se za pet osoba traga nakon teške pomorske nesreće u kojoj su se sinoć oko 21,20 sat sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik ''Danče'' i gumenjak s devet članova posade.

Svi unesrećeni na gumenjaku su hrvatski državljani, a prema dostupnim informacijama riječ je o ugostiteljskim djelatnicima. Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je brod ''Danče'' bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu.

U potražnu akciju za nestalima uključena su tri plovila Lučke kapetanije Dubrovnik s liječničkom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić. Putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnik-radio emitira se poruka pogibli kategorije ''Mayday Relay' prema svim sudionicima u pomorskom prometu.

Kako Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje, gumenjak se s devet osoba uputio sa Šipana prema Brsečinama nešto prije 21 sat. Unesrećeni putnici su zaposlenici ugostiteljskog objekta Bowa.

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima, državnom tajnicom za more, Majom Markovčić Kostelac i pomoćnikom ministra ispred Uprave sigurnosti plovidbe, kapetanom Sinišom Orlićem, danas će se u Dubrovniku sastati s voditeljima potražnih timova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:45