OTVORILA ŠKOLU KOJA VEĆ RADI

FOTO Đaci svečano dočekali premijerku u Remetincu: Gospođo Kosor, dobro došli

Riječ je o otvaranju nove područne škole u Remetincu kraj Novog Marofa vrijedne 17 milijuna kuna koju pohađa 200 učenika
 Andrej Švoger / CROPIX

VARAŽDIN - Premijerka Jadranka Kosor posjetila je Remetinec. U tom naselju grada Novog Marofa svečano je otvorila područnu školu vrijednu 17 milijuna kuna koju pohađa 200 učenika. Vlada RH je u projekt izgradnje te škole u protekle dvije godine uložila 15,4 milijuna kuna.

- Gospođo Jadranka Kosor, dobro došli u Remetinec - podravili su predsjednicu Vlade učenici nove Područne škole u Remetincu.

Kosor je došla otvoriti školu iako ona radi od početka nove školske godine.

- Ulaganje u znanje je izravno ulaganje u gospodarstvo i ulaganje u budućnost. Vlada RH je unatoč teškim recesijskim vremenima u protekle dvije godine u brojne projekte koji se tiču školstva utrošila milijardu kuna i već kreću novi projekti. Već smo dogovorili izgradnju sportske dvorane ovdje u Remetincu i izgradnju još jedne škole u obližnjem Ključu - istaknula je premijerka Kosor.

Područna škola u Remetincu izuzetno je važan projekt za grad Novi Marof budući da se njenom izgradnjom rasterećuje osnovna škola Novi Marof koja je jedna od najvećih osnovnih škola u Hrvatskoj. Kako bi u toj školi bilo moguće izvođenje jednosmjenske nastave, a to je standard koji provodi više od 90% škola u Varaždinskoj županiji, potrebno je izgraditi još jednu školu u naselju Ključ kraj Novog Marofa, a premijerka Kosor obećala je pomoć u provedbi tog projekta.

U nastavku svog posjeta Varaždinskoj županiji premijerka Jadranka Kosor obišla je i pogon tvrtke Metal Product u Brezničkom Humu. Riječ je o tvrtki koja se bavi proizvodnjom elektroopreme, a koja zapošljava 120 radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:50