KAKVO ZAGRIJAVANJE

FOTO: DJ MEGAZVIJEZDA U MILIJUNSKOM VOZILU STIGAO U DUBROVNIK Pogledajte paradu slavnih i preskupih jurilica koje će nastupiti na Gumballu 3000

DJ Afrojack
 Tonči Plazibat / CROPIX

Milijunaši, modeli i najbrži automobili na Zemlji. Pod tim se geslom reklamira najpopularniji svjetski rally, koji je večeras zastao u dubrovačkoj luci Gruž, piše Slobodna Dalmacija.

Vozni park, njih 150, vrijedan milijune eura izmamio je uzdahe Dubrovčana, kao i turista koji su sa zanimanjem razgledali rijetke primjerke svjetskih marki od Ferrarija, Harley Davidsona, Bugattija...

Gumball 3000 Rally održava se svake godine, a vozači, poznata lica s estrade, sportaši i bogataši, voze 3000 milja dugu stazu u skupocjenim automobilima, te priređuju lude zabave u svakom od odredišta. Ruta je svaki put različita, a ove je godine karavana krenula kroz Europu, od Rige u Latviji prema grčkom Mikonosu, razvikanom otoku za partijanere.

Među sudionicima rallyja je i DJ ikona Afrojack, koji kao gost nastupa u dubrovačkom noćnom klubu CC Revelin. Uz osnivača Gumballa Maxa Coopera, ove godine za upravljačem su se okušali i popularni pjevač Cee Lo Green, reperica Eve i Major Lazer.

"Prvi put sam u Dubrovniku, a već drugi put u Hrvatskoj. Jako sam sretna, prelijepo mi je!" - kazala je kratko u svom obraćanju Eve, inače supruga osnivača Gumballa.

Od prvog izdanja 1999., Gumball je glamurozni događaj humanitarne naravi, a sudionici ove godine prikupljaju novac za djecu i tinejdžere koji odrastaju u siromaštvu. Za sudjelovanje u karavani svaki vozač je morao platiti 35 tisuća funti.

Za plemenitu namjeru već je prikupljeno pola milijuna funti koji odlaze dobrotvornoj zakladi koju je Max Cooper pokrenuo prije 18 godina.

Podsjetimo, Gumball karavana je i 2007.godine posjetila Dubrovnik, s tim da su tada svoje ljubimce provozali naj ljepšom ulicom na svijetu - Stradunom, piše Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:03