MASKE SU PALE

FOTO: DOK JE PERNAR PALIO KRNJU, NAROGUŠENA AVA SE ISPRSILA Zastupnik i starleta na polupraznoj splitskoj Pjaci za kraj karnevala čak su i zapjevali

 Jakov Prkić / CROPIX

Današnji pokladni utorak Splićani i njihovi gosti obilježili su na tri gradska trga; Pjaci, Rivi i Voćnom trgu na kojima se odvijao glazbeni program, a za sve njihove nedaće u protekloj godini na Gatu sv. Nikole "platio" je krnje kojeg je ovoga puta predstavljao ni manje ni više nego mobitel koji je proglašen krivim za sve patnje građana.

Program je počeo u 19 sati kada su na Pjaci podijeljene nagrade Dječjeg krnjevala, održale su se Krnje Fest Karanjoke "Tvoje lice zvuči plosnato", uživalo se u ženskom triu Gelato sisters, zatim u retro partyju DJ Flexxa, a naposljetku je u 22 sata u prvoj Šentenci izrečen kratki sud krnji.

Na Rivi je program trajao od 20 do 23 sata gdje je prvo nastupio riječki sastav Belfast food, potom šoltanski Mjesni odbor. Petnaestak minuta nakon 22 sata čitana je druga šentenca. Maškare su na Voćnom trgu mogle guštati u 8. Salsa maskenbalu i DJ Jhesusu, a krnje je spaljen nakon čitanja treće šentence na Gatu sv. Nikole točno u 22.30 sati poslije čega je započeo Electro Love Carnival "24 h Jungla Love Rave".

Šentencu su čitali Avazonka, koju je utjelovila starleta Ava Karabatić, te Đoni Pernar, odnosno saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar koji su zajednički na Pjaci zapjevali što je dio ionako malog broja posjetitelja iskoristio za odlazak kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:09