MJEŠTANI JU SPASILI

FOTO Dubrovnik: Australka spašena nakon pada sa stijene visoke 15 m!

    AUTOR:
    • Ahmet Kalajdžić

  • OBJAVLJENO:
  • 02.08.2010. u 17:14

Djevojka je pri stravičnom padu sa stijene zadobila više krvnih podljeva te lom vilice, dijela rebara i ruke

DUBROVNIK - Djelatnici Lučke kapetanije Dubrovnik uspjeli su u brzoj i uspješno provedenoj te kvalitetno koordiniranoj akciji spašavanja zajedno s lokalnim ribarima i lokalnim mještanima spasiti život stranoj turistkinji koja je pala sa 15-ak metara visokih stijena na predjelu Velika Buža, ispod starih gradskih zidina s pučinske strane povijesne jezgre Grada.

Riječ je o još neimenovanoj 23-godišnjoj državljanki Australije koja se na Buži kupala s dečkom i prijateljicom. Prema neslužbenoj informaciji djelatnika Lučke kapetanije Dubrovnik koji su u promptnu akciju spašavanja krenuli s plovilom “Danče”, pretpostavlja se kako je djevojka izgubila svijest u trenutku dok se nalazila na visokim stijenama te je stjecajem nesretnih okolnosti pala na stijene a ne u more.

Prema riječima v.d. lučkog kapetana Nikole Beusana u akciji je spašavanja pomogao i poznati lokalni ribar Dominko Radić. Djevojka je pri padu sa stijene zadobila više krvnih podljeva te teških tjelesnih ozljeda kao što su lom vilice, dijela rebara i ruke. U kritičnom je stanju dovežena u stari gradski Porat gdje je ukrcana na nosila i potom u vozilo Hitne medinske pomoću koje je spasitelje i ozlijeđenu Australku čekalo na Velikom mulu.

Dojava o padu Austračke upućena je oko 15,30 sati a ukrcaj u kola Hitne pomoći bio je već oko 16,15 sati. Dubrovčani koji se tradicionalno kupaju na Velikoj Buži pretpostavljaju da se djevojci “zamantralo” uslijed velikih vrućina ili joj je pri ustajanju sa stijena naglo pao krvni tlak.

Izdvajamo