SPEKTAKL

FOTO: GUSARI IZ KOMINA VRATILI TITULU U DOLINU NERETVE Maraton lađa privukao veliki broj uzvanika, pogledajte tko je sve svratio u Metković

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 12.08.2017. u 21:04

Hanza Media

 

Gusari iz Komina pobjednici su neretvanskog Maratona lađa, 20. jubilarnog po redu, koji je održan u subotu na relaciji Metković - Ploče, drugo mjesto zauzeli su prošlogodišnji pobjednici posada Argo iz Bjelovara, dok je treće mjesto osvojila posada Stablina.

"Maraton lađa" amatersko je sportsko natjecanje u utrci starih izvornih plovila - lađa na rijeci Neretvi, od Metkovića do Ploča na natjecateljskoj stazi dugoj 22,5 kilometara.

Ovogodišnjoj utrci nazočio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Program je započeo u Metkoviću svečanim mimohodom pred postrojenim lađarskim udrugama, nakon čega su dužnosnici, među kojima i predsjednik Sabora uputili prigodne riječi.

Program se nastavio druženjem s građanima. Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske, natjecanje je u Metkoviću započelo u 17 sati nakon što je početak označen plotunom kuburaške skupine.

Lađarske ekipe, a bilo je ih je 30 s ukupno 300 veslača stizale su na cilj u Ploče od 19,15 do 20 sati.

Svečani završetak 20. Maratona lađa očekuje se u 21 sat kada će biti dodijeljene nagrade pobjednicima pri čemu će predsjednik Sabora uručiti Veliki štit.

Metkovic, 120817.
Tradicionalni 20.Maraton laða koji se vozi rijekom Neretvom od Metkovica do Ploca. Atmosfera prije starta.
Na fotografiji : Goran Jandrokovic.
Foto: Ivo Ravlic/ CROPIX
 

ELIPSO

Izdvajamo