REKORDER

FOTO: MONSTRUM IZ BARANJE TEŽAK 660 KILOGRAMA Nevjerojatna priča o najvećoj bundevi u regiji, uzgajivač Ivica: 'Tikvice i bundeve su mi hobi'

 
Ivica Ribarić i pobjedničkom bundevom
 Antun Ivanković

Bundeva teška čak 660 kilograma pobijedila je 12. po redu tovarničkom jesenskom festivalu koji organiziraju općina Tovarnik i Odbor za provedbu festivala.

Na tradicionalnom festivalu sudjelovalo je stotinjak izlagača, a pobjedu je odnio Ivica Ribarić iz Kozaraca u Baranji ispred Krunoslava Peulića iz Lovasa i Zvonimira Tišnjera iz Nove Subocke. Peulićeva bundeva težila je 440 kilograma dok je Tišnjer uzgojio bundevu od 380.

Antun Ivanković

Antun Ivanković

Antun Ivanković
Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić s pobjedničkom bundevom

Pobjednik 12. tovarničkog jesenskog festivala kući je otišao s nagradom od 7.000 kuna.

- To mi je hobi zadnjih deset godina, a u svom vrtu imam nekoliko većih bundeva i tikvica. Sjeme za ovu najveću bundevu nabavio sam preko interneta u Engleskoj, sorta atlantic giant. Sjeme sam stavio u posudicu sa zemljom 8. travnja 2017., a u vrt je presađena 20. travnja i rasla je oko 160 dana na površini od sto kvadrata. Dana 29. rujna bundevu sam ubrao i prevezao do Tovarnika, rekao je Ribarić.

Predsjednik odbora za provedbu festivala Marinko Beljo rekao je da bundeva od 660 kilograma dobila titulu najveće, i to ne samo u Tovarniku i Hrvatskoj nego, prema dostupnim informacijama, i u široj regiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:14