PRATITE AFIS

FOTO: NA INTERAKTIVNOJ KARTI POGLEDAJTE GDJE SVE BIJESNI VATRA Sustav za praćenje požara donosi zahvaćene lokacije u stvarnom vremenu

 
 Screenshot AFIS / Krug: Zvonimir Barišin/Cropix

Besana noć u Splitu završila je zaustavljanjem vatre pred samim ulazom u grad. Ipak, gasitelji su cijelu noć branili kuće u Strožancu i Podstrani, a u utorak pred zoru stanje je bilo nešto povoljnije i u 6 sati je iz Zemunika put požarišta poletio i prvi kanader. Kako doznaje Hina, ukupno 21 vatrogasna postrojba sa 384 gasitelja i 102 vozila angažirano je u velikom požaru.

Na web stranici Advanced Fire Information System (AFIS), koja predstavlja sustav za praćenje požara, pronaći ćete informacije i interaktivnu kartu o trenutnom stanju na vašem području.

Sustav AFIS sadrži informacije i o trenutnim i o povijesnim požarima, prema podacima dobivenim iz Zemljinih satelita, a registrirani korisnici mogu i primati obavijesti e-mailom ili na mobitele, sve u stvarnom vremenu.

Screenshot / AFIS

Screenshot / AFIS

Požarna apokalipsa: Split obranjen, ali vatra se opet širi njegovom okolicom, u Strožancu i Podstrani cijele noći vladao pakao, izgorjelo nekoliko kuća

Screenshot / AFIS

Kao što se može vidjeti na široj slici karte Europe, požari bijesne i u Hercegovini, na jugu Italije, u Portugalu i mnogim drugim mjestima.

Screenshot / AFIS

Screenshot / AFIS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:49