RAT SE NASTAVLJA

FOTO: NOVA TUČNJAVA U CENTRU SPLITA Ponovo se sukobili bivši hajdukovac i kulturnjaci, jedna osoba završila u bolnici, policija odvela napadača!

 Čitatelj Slobodne Dalmacije

Nastavlja se sukob između Darka Miladina, bivšeg nogometaša Hajduka i članova udruge "Adria Art Anale" i to zbog prostorije i zida u spomeniku nulte kategorije u palači D'Augubio, koji je zbog svog hotela podignuo bivši nogometaš, čime je, kako ga optužuje umjetnička udruga "Adria Art Annale", prisvojio prostor u vlasništvu države kojim se do kraja prošle godine koristila udruga, piše Slobodna Dalmacija.

Dvije strane su "zaratile", a kako sada izgleda kraj sukoba se ne nazire. Sukob je eskalirao sredinom ovog mjeseca, kada su ga, prema riječima samog Miladina, članovi udruge napali i pretukli zbog čega je on čak završio na liječenju u KBC Split, piše Slobodna Dalmacija.

No, kratak je bio vijek primirja, jer su se dvije strane u srijedu opet razračunavale. Prema neslužbenoj informaciji Miladin je ponovno napadnut, pozvao je policiju koja je uredovala.

Jakov Prkić / Hanza Media
Članovi udruga Adria Art Anale

Međutim, po riječima članova Udruge koje smo zatekli na mjestu događaja u palači D'Augubio današnji sukob oni nisu izazvali.

- Mi smo htjeli spojiti dvije prostorije koje su dio jedinstvenog etažnog prostora i koje naša udruga koristi već 15 godina. Jednu od tih prostorija je Miladin nezakonito spojio s hotelom. Dakle, nas 50-tak građana htjelo je oruđem srušiti ploču debljine 1 cm koju je Miladin postavio, kako bi onemogućio nama korištenje naše prostorije, kazala nam je Mariana Bucat iz udruge "Adria Art Anale".

No, njihovo rušenje nije prošlo po planu.

- Došao je Miladin sa trojicom nepoznatih ljudi i jedan od njih je počeo urlikati, prijetiti, odnosno verbalno se i fizički obračunavati sa nama. Na ovim stepenicama koje vode do prostorije udruge bilo je 50-tak ljudi. Kada su ostali vidjeli da mi nećemo uzmaknuti počeli su zaustavljati ovog svog koji je urlao i prijetio. Tada je netko pozvao policiju, koja je došla vrlo brzo i odvela ovoga što nas je napao, zaključila je Bucat.

Jakov Prkić / Hanza Media
Rupa kroz koju se vidi okupirana prostorija

Kako neslužbeno doznajemo jedna je osoba u okršaju zadobila udarac u glavu i vrat i zatražila je pomoć u bolnici, no to nam u policiji nisu mogli potvrditi.

Policajci su na razgovor u policijsku postaju priveli jednu osobu, a protiv vinovnika ovog sukoba će najvjerojatnije biti podnesena prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira.

Do Darka Miladina nismo uspjeli doći jer se nije odazivao na naše "mobitelske" pozive, pa još nismo uspjelinismo mogli čuti njegovu verziju priče.

Jakov Prkić / Hanza Media
Rupa kroz koju se vidi okupirana prostorija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:54