POLITIČARI NA ODMORU

FOTO: Osim Kosor, u Bolu su i Primorac i Čobanković. Piju kavu i igraju picigin

 Feđa Klarić/Cropix

BOL - U hladu bolske borovine, u kafiću Bolero pored hotela Elaphusa u u kojem je već dugogodišnji gost, premijerka Jadranka Kosor, uz šalicu jutarnje kave i dnevni tisak otpočela je drugi dan svog kratkog odmora na moru.

- Ovo je postao moj ured, otkako sam stigla u Bol - priča nam opušteno premijerka.

- U moru se okupila još nisam, veli nam, jer ni na Braču se pobjeći ne može od brojnih poziva, sastanaka, razgovora. ..

Premijerka se iz svog hotelskog apartmana spustila se oko 9 sati. U predvorju hotela već duže čekao sin Lovro.

- Ni slučajno nigdje ne idem izvan okružja Elaphuse. Tu je posve ugodno, a meni je dosta muvinga – povjerila nam se premijerka kojoj je, kaže, užitak i sam boravak, a posebno šetnje pored mora.

Iako je uspjela za predah od obveza između proslave obljetnice Oluje do Sinjske Alke, uloviti tek tri dana, oko odabira destinacije nije dvojila. No da taj prestižni hotel i jedinstvena plaža Zlatni rat nije samo omiljeno odmaralište premijerke Kosor, potvrdilo je i društvo koje je tek nešto kasnije „okupiralo“ premijerkin stol.

Prvo je naišao ministar Petar Čobanković sa suprugom Anicom i kćerkom Emom, a potom i bivši ministar prosvjete Dragan Primorac.

- Svake godine, ako imamo vremena za odmor, dolazimo u Bol. To je već postala navika - ispričao nam je ministar Čobanković.

Dragan Primorac, koji kako kaže još od djetinjstva ljetuje u Bolu, a posljednjih godina dolazi s obitelji, nije mogao a da se ne pohvali svojim brojnim sportskim aktivnostima, za koje, kako kaže, Bol ima sve sadržaje od teretane do tenis terena. Iako mu kupanje, nije na prvom mjestu, otkrio nam je da kako je s ministrom Čobankovićem „bacio“ na picigin. No, koga loptica u moru bolje ide, Primorca ili pak Čobankovića, to nismo uspjeli doznati.

Premijerku Kosor i veselo drušvo za njenim stolom došao je pozdraviti vlasnik Zlatnog rata pod čijim je okriljem i Elaphusa„ Jako Andabak i predsjednik Uprave Božo Sinčić.

A da premijerkin odmor koji će potrajati kratko, bude što ugodniji, pobrinulo se osoblje hotela.

S laganom dozom nelagode pred znatiželjnim novinarima, ipak su nam otkrili:

- Jadra je draga gošća, jer je vrlo jednostavna. Uvijek je vedra i neposredna. Za razliku od nekih drugih gostiju, nije umišljena i nema posebnih želja. E kad bi svi gosti bili ko Jadra! - kazuju nam djelatnici prepunog hotela, koji osim premijerke brinu za još oko 750 gostiju.

Božo Sinčić, predsjednik Uprave „Zlatnog rata“ kratko nam je kazao:

- Premijerka Kosor se već nekoliko godina za redom „Zlatnom ratu“ vraća, a to znači da joj je tu kod nas ugodno. Uvijek bira isti apartman, ne traži nikakve posebne gastronomske delicije ni druge usluge i ponaša se jednako kao i ranije kada nije bila predsjednica Vlade. A djelatnici hotela, premda je ponekad imaju želju štošta priupitati, nastoje je ne ometati kako bi joj omogućili pravi odmor - kazuje nam predsjednik Uprave ne skrivajući zadovoljstvo što je premijerka Kosor njihov, već stalni gost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 23:23